
Super eenvoudige mangosorbet met slechts 2 ingrediënten
Hiervoor heb je geen ijsmachine nodig. Deze mangosorbet is super eenvoudig te maken en zeer verfrissend. Rijpe aromatische mango, gepureerd met Kikkoman Mirin, bevroren geserveerd met mangoblokjes gemarineerd in zoete Mirin.

Ingrediënten voor 4 portie(s)
100 ml + 1 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
1 rijpe mango
Eventueel enkele muntblaadjes om te garneren
Bereiding
- Breng de Mirin aan de kook met 100 ml water, laat het zo’n 5 minuten koken tot er een stroperige consistentie ontstaat en laat het dan afkoelen.
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd ¼ van het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes en meng het met 1 el Mirin.
- Meng de rest van de mango met de Mirin siroop en pureer.
- Giet de mangopuree in een ondiepe schaal en laat het minstens 12 uur of een nacht in de vriezer staan. Roer tussendoor even. Of vries het mengsel in een ijsmachine in.
- Was de muntblaadjes en dep ze droog.
- Laat de sorbet lichtjes ontdooien, schik zoals gewenst, garneer met de gemarineerde mangoblokjes en muntblaadjes, en serveer.
Tips:
- Je kan de mango door papaja of kiwi vervangen.
- Doe de sorbet in cocktailglazen met mousserende wijn of Prosecco.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
100 ml + 1 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
1 rijpe mango
Eventueel enkele muntblaadjes om te garneren