Zoeken
Filter
Bookmark
83 van 240

Sushi-bootjes met surimi en maïs

Voorbereidingstijd: 10 min
Calorieën (per portie): 235 kJ / 56 kcal

Ingrediënten voor 20 gedeelten

  • 360 g gekookte sushi-rijst
  • 100 g surimi
  • 140 g maïs (blik)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ theelepel wasabipasta
  • 3 nori-vellen
  • beetje sla (krulsla of lollo rosso)
  • circa 20 kerstomaatjes

Om te dippen:

Voorbereiding

Snijd de surimi in stukjes van ongeveer 1 cm lang en scheur ze in reepjes en vermeng met 2 eetlepels mayonaise. Laat de maïs goed uitlekken en vermeng ze daarna met de wasabipasta en surimi-mayonaise.

Verdeel de sushi-rijst in 20 porties van 18 g. Rol de sushi-rijst tussen de vingers en vorm 20 kleine cilinders. Snijd de nori-vellen in reepjes (circa 3 x 15 cm), wikkel ze rond de sushicilinders en doe het surimi-mengsel er bovenop.

Was de tomaatjes. Garneer de sushi met de tomaatjes, breng op smaak met Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en serveer.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 20 gedeelten

  • 360 g gekookte sushi-rijst
  • 100 g surimi
  • 140 g maïs (blik)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ theelepel wasabipasta
  • 3 nori-vellen
  • beetje sla (krulsla of lollo rosso)
  • circa 20 kerstomaatjes

Om te dippen: