
Sushi-bootjes met surimi en maïs

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 360 g gekookte sushi-rijst
- 100 g surimi
- 140 g maïs (blik)
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ theelepel wasabipasta
- 3 nori-vellen
- beetje sla (krulsla of lollo rosso)
- circa 20 kerstomaatjes
Om te dippen:
Bereiding
Snijd de surimi in stukjes van ongeveer 1 cm lang en scheur ze in reepjes en vermeng met 2 eetlepels mayonaise. Laat de maïs goed uitlekken en vermeng ze daarna met de wasabipasta en surimi-mayonaise.
Verdeel de sushi-rijst in 20 porties van 18 g. Rol de sushi-rijst tussen de vingers en vorm 20 kleine cilinders. Snijd de nori-vellen in reepjes (circa 3 x 15 cm), wikkel ze rond de sushicilinders en doe het surimi-mengsel er bovenop.
Was de tomaatjes. Garneer de sushi met de tomaatjes, breng op smaak met Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en serveer.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 360 g gekookte sushi-rijst
- 100 g surimi
- 140 g maïs (blik)
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ theelepel wasabipasta
- 3 nori-vellen
- beetje sla (krulsla of lollo rosso)
- circa 20 kerstomaatjes
Om te dippen: