Taco’s met gefrituurde avocado en poké bowl met rode kool

totale tijd 30 min.

Ingrediënten

16 porties

Voor de gefrituurde avocado’s:

2 
rijpe avocado’s
15 g
tarwemeel
zout, versgemalen peper
100 ml
kikkererwtenwater (uit het blik)
Plantaardige olie om te frituren

Voor de tomatillo-salsa:

100 g
ingemaakte tomatillo’s
1 
teentje knoflook
2 eetlepels
olijfolie
2 eetlepels
limoensap

Bovendien:

 ¼ 
rode kool
2 
chilipepers
16 
kleine maïs tortillawraps
enkele blaadjes koriander
Voedingswaarde (per portie): 550 kJ  /  131 kcal
4,1 g Vetten
3,2 g Eiwitten
18,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en de schil en snijd iedere avocadohelft in vieren. Breng het meel op smaak met peper en zout. Klop het kikkererwtenwater schuimig. Haal de avocado’s eerst door het meel, vervolgens door het kikkererwtenschuim en daarna door het pankomeel. Verhit de plantaardige olie op ca. 180 °C, frituur de avocado’s 3 à 4 minuten en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Stap 2

Giet de tomatillo’s af en hak ze in grove stukken voor de tomatillo-salsa. Pel de knoflook en pers hem uit. Meng de tomatillo’s met knoflook, sojasaus, olijfolie en limoensap.

Stap 3

Verwijder de buitenste bladeren en de stronk van de kool, snijd de kool in fijne reepjes en meng met de Poke sauce. Reinig de chili, was deze en snijd in fijne ringen. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul ze met avocado’s, Poké-kool, chili’s en koriander en serveer met de tomatillo-salsa.

Recept-ID 230

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en de schil en snijd iedere avocadohelft in vieren. Breng het meel op smaak met peper en zout. Klop het kikkererwtenwater schuimig. Haal de avocado’s eerst door het meel, vervolgens door het kikkererwtenschuim en daarna door het pankomeel. Verhit de plantaardige olie op ca. 180 °C, frituur de avocado’s 3 à 4 minuten en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Giet de tomatillo’s af en hak ze in grove stukken voor de tomatillo-salsa. Pel de knoflook en pers hem uit. Meng de tomatillo’s met knoflook, sojasaus, olijfolie en limoensap.

Verwijder de buitenste bladeren en de stronk van de kool, snijd de kool in fijne reepjes en meng met de Poke sauce. Reinig de chili, was deze en snijd in fijne ringen. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul ze met avocado’s, Poké-kool, chili’s en koriander en serveer met de tomatillo-salsa.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.