Zoeken
Filter
107 van 364

Tamagosushi

Methode en ingrediënten voor tamagosushi met gevulde omelet.

Tamagosushi
Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 5 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 401 kJ / 96 kcal
Vetten: 5,7 g
Eiwitten: 5,4 g
Koolhydraten: 5,7 g

Ingrediënten voor 5 portie(s)

  • 3 eieren
  • 15 g suiker
  • 3 g / 1 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 30 g water

Of met Kikkoman saus voor rijst:

Om te serveren:

Rucola, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Bereiding

  1. Klop de eieren met de suiker, de Kikkoman sojasaus en het water.
  2. Giet ⅓ van het mengsel in een licht ingevette pan en bak op laag vuur tot het aan één kant hard is.
  3. Vouw de rechter- en linkerkant naar het midden, draai dan de bovenkant halverwege naar beneden en draai het dan opnieuw om een rolvorm te krijgen.
  4. Duw de rol naar de rand van de pan en giet de tweede portie van het mengsel in de pan.
  5. Bak aan één kant zoals ervoor, tot het gaar is. Leg dan de rol aan de bovenkant van de omelet en vouw deze om de rol heen om een extra laag toe te voegen.
  6. Herhaal het proces met de derde portie van het mengsel.
  7. Leg de afgewerkte rol op keukenpapier en vorm deze met het sushimatje; laat het afkoelen en rol het uit het matje.
  8. Snijd de uiteinden van de rol af en snijd de overgebleven rol in 5 stukjes.
  9. Snijd een klein kuiltje in de bovenkant van elk stukje (1/2 cm diep) en vul elk kuiltje met 5 g sushirijst.
  10. Plaats de tamago op een schotel met rucola en serveer met Kikkoman sojasaus.

* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook de rijst eerst en breng op smaak met

  • Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus,

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Tip: gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 5 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 401 kJ / 96 kcal
Vetten: 5,7 g
Eiwitten: 5,4 g
Koolhydraten: 5,7 g

Ingrediënten voor 5 portie(s)

  • 3 eieren
  • 15 g suiker
  • 3 g / 1 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 30 g water

Of met Kikkoman saus voor rijst:

Om te serveren:

Rucola, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus