Tamagosushi

totale tijd 20 min.
5 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Methode en ingrediënten voor tamagosushi met gevulde omelet.

Ingrediënten

5 porties
3 
eieren
15 g
suiker
30 g
water

Of met Kikkoman saus voor rijst:

3 
eieren
1 theelepel
5 g
suiker
20 g
water
Een beetje olie voor in de pan
25 g
gekookte sushirijst*

To serve:

Rucola
Voedingswaarde (per portie): 401 kJ  /  96 kcal
5,7 g Vetten
5,4 g Eiwitten
5,7 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Klop de eieren met de suiker, de Kikkoman sojasaus en het water.

Stap 2

Giet ⅓ van het mengsel in een licht ingevette pan en bak op laag vuur tot het aan één kant hard is.

Stap 3

Vouw de rechter- en linkerkant naar het midden, draai dan de bovenkant halverwege naar beneden en draai het dan opnieuw om een rolvorm te krijgen.

Stap 4

Duw de rol naar de rand van de pan en giet de tweede portie van het mengsel in de pan.

Stap 5

Bak aan één kant zoals ervoor, tot het gaar is. Leg dan de rol aan de bovenkant van de omelet en vouw deze om de rol heen om een extra laag toe te voegen.

Stap 6

Herhaal het proces met de derde portie van het mengsel.

Stap 7

Leg de afgewerkte rol op keukenpapier en vorm deze met het sushimatje; laat het afkoelen en rol het uit het matje.

Stap 8

Snijd de uiteinden van de rol af en snijd de overgebleven rol in 5 stukjes.

Stap 9

Snijd een klein kuiltje in de bovenkant van elk stukje (1/2 cm diep) en vul elk kuiltje met 5 g sushirijst.

Stap 10

Plaats de tamago op een schotel met rucola en serveer met Kikkoman sojasaus.

Tip

gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook de rijst eerst en breng op smaak met

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Recept-ID 946

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Klop de eieren met de suiker, de Kikkoman sojasaus en het water.

Giet ⅓ van het mengsel in een licht ingevette pan en bak op laag vuur tot het aan één kant hard is.

Vouw de rechter- en linkerkant naar het midden, draai dan de bovenkant halverwege naar beneden en draai het dan opnieuw om een rolvorm te krijgen.

Duw de rol naar de rand van de pan en giet de tweede portie van het mengsel in de pan.

Bak aan één kant zoals ervoor, tot het gaar is. Leg dan de rol aan de bovenkant van de omelet en vouw deze om de rol heen om een extra laag toe te voegen.

Herhaal het proces met de derde portie van het mengsel.

Leg de afgewerkte rol op keukenpapier en vorm deze met het sushimatje; laat het afkoelen en rol het uit het matje.

Snijd de uiteinden van de rol af en snijd de overgebleven rol in 5 stukjes.

Snijd een klein kuiltje in de bovenkant van elk stukje (1/2 cm diep) en vul elk kuiltje met 5 g sushirijst.

Plaats de tamago op een schotel met rucola en serveer met Kikkoman sojasaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.