Taquitos met krokante kip

totale tijd 35 min.
15 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Taquitos zijn gevulde minitaco's die worden opgerold en dan gefrituurd. Deze versie is gevuld met pittige kip en wordt met een pittige Mexicaanse salsa geserveerd.

Ingrediënten

6 porties
1 liter
water
2 
laurierblaadjes
10 
peperkorrels
200 g
kipfilet zonder been
75 g
geraspte cheddar
50 g
roomkaas
1 theelepel
gerookte paprika
 ½ theelepel
gedroogde oregano
1 theelepel
fijngehakte jalapeñopeper
6 
kleine tortilla's (met een diameter van circa 15 cm)
Olie om te frituren

Pico de Gallo-salsa

100 g
tomaten
50 g
ui
1 
jalapeñochilipeper
2 eetlepels
olijfolie
10 g
verse koriander
1 
limoen
100 g
ijsbergsla
100 g
kerstomaatjes
75 g
crème fraîche
1 
avocado
Verse koriander

Ook

tandenstoker
Voedingswaarde (per portie): 1938 kJ  /  464 kcal
32,6 g Vetten
17,5 g Eiwitten
21,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Doe het water in een sauspan en breng het aan de kook. Voeg sojasaus, laurierblaadjes en peperkorrels toe. Zet het vuur lager, zodat het zich net onder het kookpunt bevindt. Snijd de kipfilet in de lengte door, zodat het sneller gaar wordt. Pocheer de kip dan 10- 12 minuten. Haal het uit het water en laat het afkoelen en snijd de kip dan in kleine stukjes.

Stap 2

Meng de kip met de cheddar, roomkaas, Kikkoman sojasaus en kruiden. 

Stap 3

Leg het mengsel op de tortilla's en rol ze stevig op. Zet alles vast met een tandenstoker.

Stap 4

Frituur ze ondiep voor 4-5 minuten in olie tot ze allemaal knapperig en goudkleurig zijn. Laat de taquitos enkele minuten rusten op een koelrek om overtollige olie te verwijderen.

Stap 5

Voor de Pico de Gallo-salsa: snijd de tomaten, ui en jalapeño in fijne blokjes en meng ze goed. Breng het geheel op smaak met olie, fijngehakte koriander, limoensap en sojasaus. 

Stap 6

Leg de taquitos op een bord met fijngesneden ijsbergsla, tomaten, crème fraîche, in blokjes gesneden avocado, hete saus en verse koriander. Serveer met de salsa.

Tip

Je kan restjes gekookte kip gebruiken zodat dit gerecht nog gemakkelijker wordt.


Je kan ze in batches maken en invriezen.

Recept-ID 1058

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe het water in een sauspan en breng het aan de kook. Voeg sojasaus, laurierblaadjes en peperkorrels toe. Zet het vuur lager, zodat het zich net onder het kookpunt bevindt. Snijd de kipfilet in de lengte door, zodat het sneller gaar wordt. Pocheer de kip dan 10- 12 minuten. Haal het uit het water en laat het afkoelen en snijd de kip dan in kleine stukjes.

Meng de kip met de cheddar, roomkaas, Kikkoman sojasaus en kruiden. 

Leg het mengsel op de tortilla's en rol ze stevig op. Zet alles vast met een tandenstoker.

Frituur ze ondiep voor 4-5 minuten in olie tot ze allemaal knapperig en goudkleurig zijn. Laat de taquitos enkele minuten rusten op een koelrek om overtollige olie te verwijderen.

Voor de Pico de Gallo-salsa: snijd de tomaten, ui en jalapeño in fijne blokjes en meng ze goed. Breng het geheel op smaak met olie, fijngehakte koriander, limoensap en sojasaus. 

Leg de taquitos op een bord met fijngesneden ijsbergsla, tomaten, crème fraîche, in blokjes gesneden avocado, hete saus en verse koriander. Serveer met de salsa.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.