Tempuracakejes met tonijn en maïs

Ingrediënten

4 porties
1 
blikje tonijn in eigen nat (180 g)
100 g
maïs uit blik
1 stuk
sjalotjes
 ½ theelepel
vis- of groentebouillon
70 g
tarwemeel type 405
1 stuk
eidooiers
100 ml
ijswater

Aurora-saus

100 g
ketchup
100 g
mayonaise
5 ml
citroensap
een paar druppels TABASCO® Pepper Sauce

Voorbereiding

Stap 1

De sjalot fijnhakken en met een beetje tarwemeel bestrooien. De tonijn en de maïs laten uitlekken.

De eidooier met het ijswater mengen en de rest van het tarwemeel erdoor, maar niet tot een massa roeren. De sjalot, de tonijn en de maïs erdoor roeren. Kleine cakejes vormen en op 170 °C frituren.

Stap 2

De Aurora saus aanmaken en erbij serveren.

Tip

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Recept-ID 177

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

De sjalot fijnhakken en met een beetje tarwemeel bestrooien. De tonijn en de maïs laten uitlekken.

De eidooier met het ijswater mengen en de rest van het tarwemeel erdoor, maar niet tot een massa roeren. De sjalot, de tonijn en de maïs erdoor roeren. Kleine cakejes vormen en op 170 °C frituren.

De Aurora saus aanmaken en erbij serveren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.