Teriyaki bloemkoolburger met halloumi

totale tijd 30 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
2 
middelgrote bloemkolen, zonder bladeren
3 eetlepels
plantaardige olie
2 
rode uien, elk in 8 partjes gesneden
225 g
halloumi (in een blok), in 8 schijfjes gesneden
3 eetlepels
vetarme mayonaise
2 theelepels
sriracha-saus
Sap van een ½ limoen
50 g
rucola
4 
sesambroodjes
Voedingswaarde (per portie): 2218 kJ  /  529 kcal
27,6 g Vetten
26,6 g Eiwitten
45,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

De oven op 200°C/180°C circulatielucht/gas stand 6 voorverwarmen. Leg folie op een bakplaat.

Stap 2

Snijd twee steaks uit het midden van elke bloemkool. Let erop dat ze bij elkaar worden gehouden door de stronk, zodat u aan het einde 4 steaks heeft (bewaar de kleinere delen voor een ander recept). Smeer de steaks in met 4 eetlepels teriyaki-marinade.

Stap 3

Verhit in de grote pan 1 eetlepel olie en bak de bloemkoolsteaks van elke kant 3 à 4 minuten donkerbruin (dit kan na elkaar worden gedaan). Leg de steaks vervolgens op de bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven totdat ze gaar zijn. 

Stap 4

Doe in de tussentijd nog een eetlepel olie in de pan en voeg de rode uien toe. Laat ze 5 minuten sudderen tot ze zacht worden en voeg dan de resterende 2 eetlepels teriyaki-marinade toe en kook alles nog 2 minuten tot ze glazig zijn. Opzij zetten.

Stap 5

Veeg de pan schoon. Voeg de resterende olie toe en bak de plakjes halloumi van elke kant 2 à 3 minuten goudbruin.

Stap 6

Meng de mayonaise met sriracha-saus en limoensap. Halveer de broodjes en verdeel een deel van het mayonaisemengsel op de onderste helften. Leg op elk broodje een bloemkoolsteak, 2 plakjes halloumi, een paar uien en rucola en leg de bovenkant van de broodje erop. Serveer indien gewenst met patat en salade.

Recept-ID 327

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

De oven op 200°C/180°C circulatielucht/gas stand 6 voorverwarmen. Leg folie op een bakplaat.

Snijd twee steaks uit het midden van elke bloemkool. Let erop dat ze bij elkaar worden gehouden door de stronk, zodat u aan het einde 4 steaks heeft (bewaar de kleinere delen voor een ander recept). Smeer de steaks in met 4 eetlepels teriyaki-marinade.

Verhit in de grote pan 1 eetlepel olie en bak de bloemkoolsteaks van elke kant 3 à 4 minuten donkerbruin (dit kan na elkaar worden gedaan). Leg de steaks vervolgens op de bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven totdat ze gaar zijn. 

Doe in de tussentijd nog een eetlepel olie in de pan en voeg de rode uien toe. Laat ze 5 minuten sudderen tot ze zacht worden en voeg dan de resterende 2 eetlepels teriyaki-marinade toe en kook alles nog 2 minuten tot ze glazig zijn. Opzij zetten.

Veeg de pan schoon. Voeg de resterende olie toe en bak de plakjes halloumi van elke kant 2 à 3 minuten goudbruin.

Meng de mayonaise met sriracha-saus en limoensap. Halveer de broodjes en verdeel een deel van het mayonaisemengsel op de onderste helften. Leg op elk broodje een bloemkoolsteak, 2 plakjes halloumi, een paar uien en rucola en leg de bovenkant van de broodje erop. Serveer indien gewenst met patat en salade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.