
64 van 413
Teriyaki-eend ramen
Deze verfijnde ramen in Aziatische stijl met teriyaki-eendenborstfilet is best snel en gemakkelijk te maken.

Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
20 min
Voedingswaarden (per portie)
2292 kJ / 548 kcal
Vetten:
28,2 g
Eiwitten:
31,9 g
Koolhydraten:
39,9 g
Verzadigd vet:
28,2 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 250 g eendenborstfilet
- 1 klein stukje gember, ca. 1 cm
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie
- 1-2 el Kikkoman teriyaki marinade
- 200 g sperziebonen
- 100 g ramen-noedels (alternatief: bijv. linguine of spaghetti)
- 3-4 el Kikkoman ramenbasis voor soep
- 540 ml water
- 80 g verse alfalfakiemen
Bereiding
- Bak de eendenborst met de gehakte gember in de verhitte sesamolie gedurende 3-5 minuten aan elke kant, haal ze eruit, bestrijk ze met de teriyakimarinade en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
- Kook de bonen ongeveer 10 minuten in kokend water. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng ca. 540 ml water in een pan aan de kook, meng met de ramenbasis voor soep en verdeel over 2 kommen.
- Voeg de gekookte noedels toe. Snijd de eendenborst in plakjes, schik de bonen en kiemen erop en serveer.
Tip: Vervang voor een vegetarische versie het eendenvlees door tofu.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
20 min
Voedingswaarden (per portie)
2292 kJ / 548 kcal
Vetten:
28,2 g
Eiwitten:
31,9 g
Koolhydraten:
39,9 g
Verzadigd vet:
28,2 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 250 g eendenborstfilet
- 1 klein stukje gember, ca. 1 cm
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie
- 1-2 el Kikkoman teriyaki marinade
- 200 g sperziebonen
- 100 g ramen-noedels (alternatief: bijv. linguine of spaghetti)
- 3-4 el Kikkoman ramenbasis voor soep
- 540 ml water
- 80 g verse alfalfakiemen