
Teriyaki eend

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 500 g eendenborst in reepjes
- 5 eetlepels Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde knoflook
- Vet om in te bakken
- 200 ml sinaasappelsap
- 20 g suiker
- 20 g mosterd
- 20 g radijs
- 20 g wortel
- 20 g selderij
- 20 g komkommer
Bereiding
- Marineer de eendenborst ca. 20 minuten in Teriyaki saus met geroosterde knoflook. Bak het dan in het vet aan beide kanten kort op hoog vuur en laat het vervolgens in de oven op 180 graden gedurende ca. 7 minuten gaar worden.
- Blus ondertussen de braadresten af met sinaasappelsap en de Teriyaki eendenmarinade. Voeg suiker en mosterd toe en laat de saus inkoken.
- Maak de groenten schoon en snijd ze in hele fijne reepjes.
- Serveer de Teriyaki eend op een bord, bedek hem geheel met de sinaasappelsaus en strooi de reepjes groenten erover.
Tip: dit gerecht is perfect als voorgerecht of je kunt het opdienen als hoofdgerecht samen met een bijgerecht (bijv. met aardappelen of rijst)
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 500 g eendenborst in reepjes
- 5 eetlepels Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde knoflook
- Vet om in te bakken
- 200 ml sinaasappelsap
- 20 g suiker
- 20 g mosterd
- 20 g radijs
- 20 g wortel
- 20 g selderij
- 20 g komkommer