Tex-mexgehaktballetjes met abrikozen-chilichutney
Zoeken
Filter
Tex-mexgehaktballetjes met abrikozen-chilichutney
Bookmark
75 van 408

Tex-mexgehaktballetjes met abrikozen-chilichutney

Deze pittige gehaktballetjes zijn zo gemakkelijk te bereiden en vormen een ideale snack of om te serveren op feestjes. Serveer met heerlijke fruitige abrikozenchutney als sausje erbij.

Tex-mexgehaktballetjes met abrikozen-chilichutney
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 20 min
Voedingswaarden (per portie) 2213 kJ / 528 kcal
Vetten: 28,5 g
Eiwitten: 35,4 g
Koolhydraten: 29,2 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

Voor de abrikozen-chilichutney

Voor de Tex-mexballetjes

 

Bereiding

  1. Snijd voor de abrikozenchutney beide soorten abrikozen, de sjalot en de knoflook fijn. Rasp de gember.
  2. Breng alles aan de kook met de andere chutneyingrediënten en laat het geheel onafgedekt zo’n 10 minuten sudderen. Voeg indien nodig een beetje water toe; de chutney moet heel dik zijn (pureer eventueel een beetje).
  3. Hak voor de gehaktballen de knoflook fijn met de cashewnoten en meng beide met de overige ingrediënten voor de gehaktballen.
  4. Vorm 10-12 gehaktballetjes van het gehaktmengsel, bak ze 10-12 minuten in verhitte olie en serveer ze met de abrikozen-chilichutney. 

Tips:

  • Tortillachips zijn hier heerlijk bij.
  • Steek de gehaktballetjes vast met kleine spiesjes voor het serveren.

 

Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 20 min
Voedingswaarden (per portie) 2213 kJ / 528 kcal
Vetten: 28,5 g
Eiwitten: 35,4 g
Koolhydraten: 29,2 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

Voor de abrikozen-chilichutney

Voor de Tex-mexballetjes