
Tofoe-groentekroketten

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 400 g tofoe
- 30 g wortel
- 2 shiitake paddenstoelen
- 5 sperziebonen
- 1 theel. zout
- 1 theel. suiker
- 1 ei
- 1,5 eetl. aardappelzetmeel
- mosterd
- Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43 % minder zout
Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.
Bereiding
Druk de overtollige vloeistof uit de tofoe door er iets zwaars op te plaatsen. De wortelen en bonen in fijne, 3 cm lange reepjes snijden en blancheren. De steeltjes van de shiitake paddenstoelen verwijderen en de hoedjes in fijne reepjes snijden.
De tofoe pureren totdat deze glad is. Voeg de groente, zout, suiker, eieren en aardappelzetmeel toe en goed doorroeren. Kleine balletjes vormen, een beetje platdrukken en op 170 °C frituren. Goudgeel frituren en op keukenpapier laten afdruipen.
Heet serveren, met Kikkoman sojasaus met 43% minder zout en middelscherpe mosterd.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 400 g tofoe
- 30 g wortel
- 2 shiitake paddenstoelen
- 5 sperziebonen
- 1 theel. zout
- 1 theel. suiker
- 1 ei
- 1,5 eetl. aardappelzetmeel
- mosterd
- Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43 % minder zout
Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.