
Tofu-burger met Teriyaki Cole Slaw en sriracha-dressing

Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de coleslaw:
- 150 g rode kool
- 1 grote wortel
- 3 el Kikkoman Teriyaki marinade
- 1 el haveryoghurt (alternatief: soja-yoghurt)
- 1 tl mosterd
- versgemalen peper
Voor de dressing:
- 2 el haveryoghurt (alternatief: soja-yoghurt)
- 2 el Sriracha-chilisaus
- 1 1/2 el Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Bovendien:
- 350 g tofu
- 2 el volkorenmeel
- 1 el sesam
- zout, versgemalen peper
- 2 à 3 el plantaardige olie
- 1 rode ui
- 50 g salade
- 4 hamburgerbroodjes
- 100 g kimchi (alternatief: zuurkool)
Bereiding
Voor de coleslawl de buitenste bladen van de rode kool verwijderen, in vier delen snijden, de stronk wigvormig eruit snijden en de kool in fijne reepjes snijden. Reinig de wortel, schil deze en snijd dezemet behulp van een dunschiller in reepjes. Meng de teriyaki-marinade, yoghurt en mosterd met elkaar, voeg de kool en wortel toe en breng alles op smaak met peper.
Meng voor de dressing yoghurt, sriracha en sojasaus. Snijd de tofu in 4 plakjes. Meng het meel en de sesam, draai de tofu meerdere erin en breng ze op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak de tofu aan beide kanten ongeveer 3 à 4 minuten. Schil de uien en snijd ze in reepjes. Was de sla en droog deze.
Halveer de broodjes. Beleg de onderkant met teriyaki coleslaw, sla, tofu, kimchi en uien, besprenkel met dressing, leg de bovenkant erop en serveer de tofu-burgers.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de coleslaw:
- 150 g rode kool
- 1 grote wortel
- 3 el Kikkoman Teriyaki marinade
- 1 el haveryoghurt (alternatief: soja-yoghurt)
- 1 tl mosterd
- versgemalen peper
Voor de dressing:
- 2 el haveryoghurt (alternatief: soja-yoghurt)
- 2 el Sriracha-chilisaus
- 1 1/2 el Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Bovendien:
- 350 g tofu
- 2 el volkorenmeel
- 1 el sesam
- zout, versgemalen peper
- 2 à 3 el plantaardige olie
- 1 rode ui
- 50 g salade
- 4 hamburgerbroodjes
- 100 g kimchi (alternatief: zuurkool)