
13 van 26
Tofu-nuggets
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Ponzu sojasaus Citrus
Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
Hoofdgerechten
Vegetarisch
Voorjaar
Zomer
Herfst
Winter

Totale tijd
45 min
Bereidingstijd:
30 min
Marinertijd:
15 min
Voedingswaarden (per portie)
1274 kJ / 319 kcal
Vetten:
20.9 g
Eiwitten:
11 g
Koolhydraten:
17.1 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de saus 1:
- 1 teentje knoflook
- 80 ml Kikkoman Ponzu citrus
- ½ tl bieslookrolletjes
- ½ tl sesamolie
Voor de saus 2:
- 40 ml sriracha
- 40 g mayonaise
- 1 theelepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Voor de tofu-nuggets:
- 200 g tofu
- 1 ½ + 1 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Versgemalen zwarte peper
- 2 tl maïszetmeel
- 1 ei
- Ca. 40 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- Frituurvet voor de friteuse
Bereiding
1. Roer voor de 1e saus fijngehakte knoflook met ponzu-saus, bieslook en sesamolie. Roer voor de 2e saus sriracha, mayonaise en sojasaus door elkaar.
2. Snijd voor de tofu-nuggets de tofu in blokjes van ca. 3x3 cm, meng met 1 ½ tl sojasaus en peper en marineer ca. 15 minuten.
3. Dep de tofu droog en meng met het maïszetmeel. Roer het ei met de resterende sojasaus. Draai de tofustukjes eerst in het eimengsel en vervolgens in het paneermeel.
4. Bak de tofustukjes ca. 3 minuten goudbruin in de friteuse en serveer de tofu-nuggets met de twee sauzen. Daarbij smaakt een bonte salade heel lekker.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
45 min
Bereidingstijd:
30 min
Marinertijd:
15 min
Voedingswaarden (per portie)
1274 kJ / 319 kcal
Vetten:
20.9 g
Eiwitten:
11 g
Koolhydraten:
17.1 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de saus 1:
- 1 teentje knoflook
- 80 ml Kikkoman Ponzu citrus
- ½ tl bieslookrolletjes
- ½ tl sesamolie
Voor de saus 2:
- 40 ml sriracha
- 40 g mayonaise
- 1 theelepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Voor de tofu-nuggets:
- 200 g tofu
- 1 ½ + 1 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Versgemalen zwarte peper
- 2 tl maïszetmeel
- 1 ei
- Ca. 40 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- Frituurvet voor de friteuse