
Tonijn- en groente-bowl

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 150 g rode kool
- 2 wortels
- 2 kleine courgettes
- 2 lenteuitjes
- 1 rode ui
- 200 g tonijn
- 2 tl sesamolie
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes
- 200 g gekookte rijst
- 1 citroen
- 4 tl Kikkoman Poke sauce
- 2 tl olijfolie
- 2 tl Kikkoman smaakstof voor sushi rijst
Bereiding
Groente wassen, schillen en in schijfjes snijden. Snijd de tonijn in 1 cm grote blokjes. Verhit 1 tl sesamolie in een pan. Doe de tonijn in de pan en gaar hem 3 minuten lang, voortdurend draaiend. Haal van het vuur, voeg de helft van de sesamzaadjes toe en meng.
Doe de rijst in een slakom, voeg de Kikkoman sushi rijstkruiden toe en verdeel de rijst in 4 kommen. Plaats de groente en tonijn op de rijst. Garneer met geraspte citroenschil en de resterende sesamzaadjes.
Poke sauce met 4 el olijfolie, de resterende sesamolie en het citroensap mengen. Gebruik dit als dressing voor de salade.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 150 g rode kool
- 2 wortels
- 2 kleine courgettes
- 2 lenteuitjes
- 1 rode ui
- 200 g tonijn
- 2 tl sesamolie
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes
- 200 g gekookte rijst
- 1 citroen
- 4 tl Kikkoman Poke sauce
- 2 tl olijfolie
- 2 tl Kikkoman smaakstof voor sushi rijst