Zoeken
Filter
Umami-burger
Bookmark
83 van 93

Umami-burger

Umami-burger
Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 40 min
Marinertijd: 20 min
Voedingswaarden (per portie) 2277 kJ / 544 kcal
Vetten: 31.7 g
Eiwitten: 29.1 g
Koolhydraten: 47.9 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

Voor de hamburgers:

  • 1 kg gehakt
  • 75 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 100 g uitjes, in kleine blokjes
  • 15 g knoflook, fijngehakt
  • 150 g geraspte kaas (bijv. mozzarella en cheddar)
  • 2 tl komijn, gemalen
  • 1 el paprikapoeder, gerookt
  • 1 tl zwarte peper, gemalen
  • Ca. 4 el plantaardige olie om te bakken

Om te bestrijken en beleggen:

Bereiding

  1. Meng het gehakt met sojasaus, uien, knoflook en kaas en kruid het met komijn, paprikapoeder en peper. Laat het gehaktmengsel ca. 15 minuten rusten.
  2. Maak van het gehaktmengsel 10 hamburgers ter grootte van de burgerbroodjes en braad ze in een (braad)pan in verwarmde olie, elke kant 4-5 minuten.
  3. Roer voor het bestrijken mayonaise, ponzu-saus, ketchup en sojasaus. Rooster de burgerbroodjes naar behoefte kort op de grill of in een pan. Bestrijk de onderste helft van het broodje met de mayonaise en beleg met augurk, tomaat, sla en de hamburgers. Bestrijk de bovenste helft van het broodje met de ketchup, leg op de hamburger en serveer.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 40 min
Marinertijd: 20 min
Voedingswaarden (per portie) 2277 kJ / 544 kcal
Vetten: 31.7 g
Eiwitten: 29.1 g
Koolhydraten: 47.9 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

Voor de hamburgers:

  • 1 kg gehakt
  • 75 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 100 g uitjes, in kleine blokjes
  • 15 g knoflook, fijngehakt
  • 150 g geraspte kaas (bijv. mozzarella en cheddar)
  • 2 tl komijn, gemalen
  • 1 el paprikapoeder, gerookt
  • 1 tl zwarte peper, gemalen
  • Ca. 4 el plantaardige olie om te bakken

Om te bestrijken en beleggen: