Varkenskoteletten in fruitige sojasaus

4,7 3 beoordelingen
totale tijd 150 min.
100 min. voorbereidingstijd
50 min. marineertijd

Ingrediënten

4 porties

Voor de fruitige marinade

4 eetlepels
abrikozenjam
1 eetlepel
olijfolie
1 theelepel
grof gemalen peper
4 
varkenskoteletten (à ca. 200 g)

Voor het bijgerecht

2 
tomaten
4 
takjes tijm
1 eetlepel
olijfolie
 ½ theelepel
oregano, stukgewreven
300 g
bereide aardappelpuree
Voedingswaarde (per portie): 1896 kJ  /  453 kcal
16,5 g Vetten
47,9 g Eiwitten
26 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Doe voor de marinade abrikozenjam in een hoge roerbeker, pureer met olijfolie en sojasaus en meng met peper.

Stap 2

Was de varkenskoteletten en dep ze dan weer droog. Doe ze in een ovenschaal, giet de marinade erover en masseer de marinade goed in het vlees. Dek het vlees af met vershoudfolie en laat het 40-50 minuten marineren.

Stap 3

Verwarm de over voor op 200°C boven- en onderwarmte (180°C heteluchtoven). Was de tomaten, verwijder de steelaanzet en snijd de tomaten in schijfjes van ca. 1 cm.

Stap 4

Haal de varkenskoteletten uit de marinade (zet de rest van de marinade apart), leg ze op een ovenplaat naast elkaar en bak ze ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Was ondertussen de tijm.

Stap 5

Haal de ovenplaat uit de oven en draai de koteletten eenmaal om. Verdeel de tomatenschijfjes over de koteletten, besprenkel ze met olijfolie en sojasaus, strooi er oregano over en leg de tijm op de koteletten. Verhoog de oventemperatuur tot 230°C en laat nog 12-15 minuten bakken.

Stap 6

Bereid ondertussen de aardappelpuree en laat de overige marinade kort inkoken.

Stap 7

Haal de ovenplaat uit de oven en garneer de aardappelpuree decoratief om het vlees (doe de aardappelpuree eventueel in een spuitzakje met een stertuit). Besprenkel de koteletten met de ingekookte marinade en serveer alles.

Tip

U kunt dit recept zowel in de oven als eenvoudig op de grill bereiden.

Recept-ID 60

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe voor de marinade abrikozenjam in een hoge roerbeker, pureer met olijfolie en sojasaus en meng met peper.

Was de varkenskoteletten en dep ze dan weer droog. Doe ze in een ovenschaal, giet de marinade erover en masseer de marinade goed in het vlees. Dek het vlees af met vershoudfolie en laat het 40-50 minuten marineren.

Verwarm de over voor op 200°C boven- en onderwarmte (180°C heteluchtoven). Was de tomaten, verwijder de steelaanzet en snijd de tomaten in schijfjes van ca. 1 cm.

Haal de varkenskoteletten uit de marinade (zet de rest van de marinade apart), leg ze op een ovenplaat naast elkaar en bak ze ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Was ondertussen de tijm.

Haal de ovenplaat uit de oven en draai de koteletten eenmaal om. Verdeel de tomatenschijfjes over de koteletten, besprenkel ze met olijfolie en sojasaus, strooi er oregano over en leg de tijm op de koteletten. Verhoog de oventemperatuur tot 230°C en laat nog 12-15 minuten bakken.

Bereid ondertussen de aardappelpuree en laat de overige marinade kort inkoken.

Haal de ovenplaat uit de oven en garneer de aardappelpuree decoratief om het vlees (doe de aardappelpuree eventueel in een spuitzakje met een stertuit). Besprenkel de koteletten met de ingekookte marinade en serveer alles.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.