Vegetarische gunkan-makisushi met avocado & appel
Zoeken
Filter
47 van 328

Vegetarische gunkan-makisushi met avocado & appel

Methode en ingrediënten voor vegetarische gunkan makisushi met avocado-appelmayonaise en rijst.

Vegetarische gunkan-makisushi met avocado & appel
Totale tijd 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Voedingswaarden (per portie) 443 kJ / 107 kcal
Vetten: 7,2 g
Eiwitten: 1,8 g
Koolhydraten: 7,9 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 el appelblokjes*
  • 2 el avocadoblokjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 norivel
  • 80 g gekookte sushirijst**

Om te serveren:

* In plaats van appel kunt u ook persimmon, grapefruit, sinaasappel of ander vers fruit gebruiken.

Bereiding

  • Meng de appel- en avocadoblokjes met de mayonaise in een kom.
  • Norivel snijden: snijd een strook van 3 cm aan één kant tegen de lijnen en leg deze opzij.
  • Snijd 4 stroken nori volgens de aangegeven lijnen en leg ze klaar (circa 3 cm x 15 cm, 4 vellen).
  • Maak met natte vingers ovale balletjes van 4 x 20 g sushirijst.
  • Plaats een strook nori rond elk balletje, ‘plak’ het vast met enkele korrels van de kleefrijst en druk het goed aan.
  • Leg op elk rijstballetje een portie van het bereide appel‑avocadomengsel.
  • Garneer de gunkan met fijne appelreepjes en avocado en serveer met Kikkoman sojasaus.

** Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook de rijst eerst en breng op smaak met

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Tip: gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

Totale tijd 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Voedingswaarden (per portie) 443 kJ / 107 kcal
Vetten: 7,2 g
Eiwitten: 1,8 g
Koolhydraten: 7,9 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 el appelblokjes*
  • 2 el avocadoblokjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 norivel
  • 80 g gekookte sushirijst**

Om te serveren:

* In plaats van appel kunt u ook persimmon, grapefruit, sinaasappel of ander vers fruit gebruiken.