Vegetarische makisushi – 3 soorten
Zoeken
Filter
43 van 328

Vegetarische makisushi – 3 soorten

Methode en ingrediënten voor heerlijke vegetarische sushi met bonen, bleekselderij, appel en rode biet.

Vegetarische makisushi – 3 soorten
Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 45 min
kooktijd 5 min
Voedingswaarden (per portie) 460 kJ / 110 kcal
Vetten: 2,2 g
Eiwitten: 3,2 g
Koolhydraten: 17,7 g

Ingrediënten voor 18 portie(s)

Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen

  • 4 sperziebonen
  • Zout
  • 30 g wortelen
  • ½ norivel
  • 70 g gekookte sushirijst*
  • ½ tl wasabipasta
  • 2 tl fijngehakte amandelen
  • 2 tl Kikkoman Sesam dressing**

** Alternatief voor de Kikkoman Sesam dressing: 10 g pindakaas, 10 g water,2 g Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1-2 druppeltjes sesamolie

Vegetarische makisushi met bleekselderij    

  • 1 stengel / 30 g bleekselderij
  • Zout
  • ½ norivel
  • 70 g gekookte sushirijst*
  • ½ tl wasabipasta

Marinade voor de bleekselderij:

Vegetarische makisushi met appel & rode biet

  • 80 g rode biet (vacuümverpakt / voorgekookt)
  • 30 g appel
  • ½ norivel
  • 70 g gekookte sushirijst*
  • ½ tl wasabipasta
  • 3-4 muntblaadjes

Marinade voor de rode biet:

Om te serveren:

Bereiding

Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen

  1. Kook de bonen circa 2 minuten in gezouten water en laat ze afkoelen.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in dunne reepjes.
  3. Leg ½ norivel op het sushimatje.
  4. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  5. Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  6. Plaats de bonen en wortelreepjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  7. Verdeel de fijngehakte amandelen over de rijst en besprenkel het geheel met de Kikkoman Sesam dressing**.
  8. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  9. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Vegetarische makisushi met bleekselderij    

  1. Snijd de bleekselderij in reepjes (circa 10 cm).
  2. Leg de reepjes bleekselderij in een kom met water en voeg 2 g zout toe. Laat de reepjes circa 10 minuten in de kom met water liggen. Dep de bleekselderij daarna droog met keukenpapier.
  3. Meng voor de marinade de Kikkoman sojasaus, gember en suiker in een kom en laat de bleekselderij hierin circa 30 minuten weken.
  4. Dep de bleekselderij lichtjes droog met keukenpapier.
  5. Leg ½ norivel op het sushimatje.
  6. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  7. Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  8. Leg de gemarineerde bleekselderij in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  9. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  10. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Vegetarische makisushi met appel & rode biet

  1. Meng voor de marinade pindakaas, Kikkoman sojasaus en suiker.
  2. Snijd de rode biet in reepjes, meng met de marinade en laat circa 20 minuten weken.
  3. Snijd de appel in reepjes.
  4. Leg ½ norivel op het sushimatje.
  5. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  6. Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  7. Leg gemarineerde reepjes rode biet, appelreepjes en muntblaadjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  8. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  9. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook eerst de rijst en breng op smaak met

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Tip: gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 45 min
kooktijd 5 min
Voedingswaarden (per portie) 460 kJ / 110 kcal
Vetten: 2,2 g
Eiwitten: 3,2 g
Koolhydraten: 17,7 g

Ingrediënten voor 18 portie(s)

Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen

  • 4 sperziebonen
  • Zout
  • 30 g wortelen
  • ½ norivel
  • 70 g gekookte sushirijst*
  • ½ tl wasabipasta
  • 2 tl fijngehakte amandelen
  • 2 tl Kikkoman Sesam dressing**

** Alternatief voor de Kikkoman Sesam dressing: 10 g pindakaas, 10 g water,2 g Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1-2 druppeltjes sesamolie

Vegetarische makisushi met bleekselderij    

  • 1 stengel / 30 g bleekselderij
  • Zout
  • ½ norivel
  • 70 g gekookte sushirijst*
  • ½ tl wasabipasta

Marinade voor de bleekselderij:

Vegetarische makisushi met appel & rode biet

  • 80 g rode biet (vacuümverpakt / voorgekookt)
  • 30 g appel
  • ½ norivel
  • 70 g gekookte sushirijst*
  • ½ tl wasabipasta
  • 3-4 muntblaadjes

Marinade voor de rode biet:

Om te serveren: