
Vegetarische makisushi – 3 soorten
Methode en ingrediënten voor heerlijke vegetarische sushi met bonen, bleekselderij, appel en rode biet.

Ingrediënten voor 18 portie(s)
Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen
- 4 sperziebonen
- Zout
- 30 g wortelen
- ½ norivel
- 70 g gekookte sushirijst*
- ½ tl wasabipasta
- 2 tl fijngehakte amandelen
- 2 tl Kikkoman Sesam dressing**
** Alternatief voor de Kikkoman Sesam dressing: 10 g pindakaas, 10 g water,2 g Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1-2 druppeltjes sesamolie
Vegetarische makisushi met bleekselderij
- 1 stengel / 30 g bleekselderij
- Zout
- ½ norivel
- 70 g gekookte sushirijst*
- ½ tl wasabipasta
Marinade voor de bleekselderij:
- 30 g / 3 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 5 g geraspte gember
- 3 g suiker
Vegetarische makisushi met appel & rode biet
- 80 g rode biet (vacuümverpakt / voorgekookt)
- 30 g appel
- ½ norivel
- 70 g gekookte sushirijst*
- ½ tl wasabipasta
- 3-4 muntblaadjes
Marinade voor de rode biet:
- 2 tl pindakaas
- 2 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 tl suiker
Om te serveren:
- Ingelegde gember, wasabipasta en Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Bereiding
Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen
- Kook de bonen circa 2 minuten in gezouten water en laat ze afkoelen.
- Schil de wortelen en snijd ze in dunne reepjes.
- Leg ½ norivel op het sushimatje.
- Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
- Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
- Plaats de bonen en wortelreepjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
- Verdeel de fijngehakte amandelen over de rijst en besprenkel het geheel met de Kikkoman Sesam dressing**.
- Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
- Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.
Vegetarische makisushi met bleekselderij
- Snijd de bleekselderij in reepjes (circa 10 cm).
- Leg de reepjes bleekselderij in een kom met water en voeg 2 g zout toe. Laat de reepjes circa 10 minuten in de kom met water liggen. Dep de bleekselderij daarna droog met keukenpapier.
- Meng voor de marinade de Kikkoman sojasaus, gember en suiker in een kom en laat de bleekselderij hierin circa 30 minuten weken.
- Dep de bleekselderij lichtjes droog met keukenpapier.
- Leg ½ norivel op het sushimatje.
- Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
- Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
- Leg de gemarineerde bleekselderij in de lengte langs het midden van de sushirijst.
- Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
- Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.
Vegetarische makisushi met appel & rode biet
- Meng voor de marinade pindakaas, Kikkoman sojasaus en suiker.
- Snijd de rode biet in reepjes, meng met de marinade en laat circa 20 minuten weken.
- Snijd de appel in reepjes.
- Leg ½ norivel op het sushimatje.
- Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
- Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
- Leg gemarineerde reepjes rode biet, appelreepjes en muntblaadjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
- Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
- Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.
* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)
- 450 g (540 ml) Japanse rijst
- 450 ml water
Kook eerst de rijst en breng op smaak met
of als alternatief:
- 70 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 15 g zout
Tip: gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 18 portie(s)
Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen
- 4 sperziebonen
- Zout
- 30 g wortelen
- ½ norivel
- 70 g gekookte sushirijst*
- ½ tl wasabipasta
- 2 tl fijngehakte amandelen
- 2 tl Kikkoman Sesam dressing**
** Alternatief voor de Kikkoman Sesam dressing: 10 g pindakaas, 10 g water,2 g Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1-2 druppeltjes sesamolie
Vegetarische makisushi met bleekselderij
- 1 stengel / 30 g bleekselderij
- Zout
- ½ norivel
- 70 g gekookte sushirijst*
- ½ tl wasabipasta
Marinade voor de bleekselderij:
- 30 g / 3 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 5 g geraspte gember
- 3 g suiker
Vegetarische makisushi met appel & rode biet
- 80 g rode biet (vacuümverpakt / voorgekookt)
- 30 g appel
- ½ norivel
- 70 g gekookte sushirijst*
- ½ tl wasabipasta
- 3-4 muntblaadjes
Marinade voor de rode biet:
- 2 tl pindakaas
- 2 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 tl suiker
Om te serveren:
- Ingelegde gember, wasabipasta en Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus