Zoeken
Filter
Vegetarische ramen
Bookmark
195 van 337

Vegetarische ramen

Vegetarische ramen
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 35 min
Voedingswaarden (per portie) 1856 kJ / 443 kcal
Vetten: 17.4 g
Eiwitten: 15 g
Koolhydraten: 51.7 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor het ramen-concentraat (ca. 6 porties):

  • *200 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 3 gedroogde tomaten
  • 4-5 gedroogde paddenstoelen (bijv. eekhoorntjesbrood, champignons, shiitake)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein stuk prei (ca. 3 cm)
  • 1 klein stuk gember (ca. 1 cm)
  • 1 el instant-bouillon
  • 4 el suiker
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper

Voor de kruidenmix:

Voor de groente-topping:

  • telkens 1 kleine rode, groene en gele paprika (van ca. 120 g)
  • 120 g oesterzwam
  • ¼ ijsbergsla (ca. 120 g)
  • 1 eetlepels olijfolie

Voor de sesam-ramensoep:

  • 200 g ramen-noedels
  • 4 x 3 ½-4 el concentraat voor ramensoep – gebruik groentebouillon in plaats van vleesbouillon
  • 8 el witte geroosterd sesamzaad, gemalen
  • 2 tl chilisaus (of sambal oelek)
  • 2 tl sesamolie
  • 1,4 liter warme groentebouillon
  • 2 tl sesamzaad om erop te strooien

*Als alternatief kunt u Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus of Kikkoman biologische sojasaus gebruiken.

Bereiding

1. Maak 's nachts voor het ramen-concentraat sojasaus, gedroogde tomaten en paddenstoelen.

2. Pak de knoflook en hak hem fijn. Was de prei en snij hem in fijne ringen.

3. Schil de gember, snijd hem in schijfjes, en breng hem aan de kook met knoflook, prei, instant-vleesbouillon, suiker, peper en sojasausmix (1).

4. Haal het ramen-concentraat van het vuur, laat het afkoelen en giet het door een fijne zeef.

5. Roer voor de kruidenmix alle ingrediënten door elkaar.

6. Halveer voor de groente-topping een paprika, verwijder de pitten en de steel, was hem en snijd hem in dunne streepjes van 5-6 mm. Maak de oesterzwam schoon en snijd hem eveneens in streepjes. Scheur de ijsbergsla in hapklare stukjes, was hem en slinger hem droog.

7. Verhit olijfolie in een pan, doe de paprika en oesterzwam erbij en fruit het geheel. Voeg de ijsbergsla met de kruidenmix toe en bak gedurende korte tijd.

8. Bereid de ramensoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in vier domburi-kommen telkens 3 ½-4 el ramenconcentraat, 2 el gemalen sesamzaad, ½ tl chilisaus en ½ tl sesamolie en overgiet elke kom met 350 ml warme groentebouillon.

9. Laat de noedels goed afdruipen en doe ze in de bouillon. Doe de groente er als topping op, bestrooi ze met sesamzaad en serveer het gerecht.

Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 35 min
Voedingswaarden (per portie) 1856 kJ / 443 kcal
Vetten: 17.4 g
Eiwitten: 15 g
Koolhydraten: 51.7 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor het ramen-concentraat (ca. 6 porties):

  • *200 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 3 gedroogde tomaten
  • 4-5 gedroogde paddenstoelen (bijv. eekhoorntjesbrood, champignons, shiitake)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein stuk prei (ca. 3 cm)
  • 1 klein stuk gember (ca. 1 cm)
  • 1 el instant-bouillon
  • 4 el suiker
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper

Voor de kruidenmix:

Voor de groente-topping:

  • telkens 1 kleine rode, groene en gele paprika (van ca. 120 g)
  • 120 g oesterzwam
  • ¼ ijsbergsla (ca. 120 g)
  • 1 eetlepels olijfolie

Voor de sesam-ramensoep:

  • 200 g ramen-noedels
  • 4 x 3 ½-4 el concentraat voor ramensoep – gebruik groentebouillon in plaats van vleesbouillon
  • 8 el witte geroosterd sesamzaad, gemalen
  • 2 tl chilisaus (of sambal oelek)
  • 2 tl sesamolie
  • 1,4 liter warme groentebouillon
  • 2 tl sesamzaad om erop te strooien

*Als alternatief kunt u Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus of Kikkoman biologische sojasaus gebruiken.