Zoeken
Filter
Vegetarische sushi-cake
Bookmark
14 van 35

Vegetarische sushi-cake

Vegetarische sushi-cake
Totale tijd 80 min
Bereidingstijd: 50 min
Marinertijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 258 kJ / 61 kcal
Vetten: 1.9 g
Eiwitten: 1.7 g
Koolhydraten: 9.1 g

Ingrediënten voor 1 portie(s)

  • 250 g gekookte sushi-rijst

 

  • 1 stukje mini-komkommer, ca. 8 cm                      
  • 1 radijsje                           
  • 2 pompoenzaadjes

 

  • 20 g rode en 20 g gele paprika
  • 1 eetlepel sushi-azijn                    
  • 2 steeltjes bieslook         

 

  • 1 theelepel gekookte rode linzen         
  • 1,5 eetlepel gekookte edamame                        

 

  • 2 shiitake paddenstoelen, Ø ca. 4 cm
  • 1 eetlepel esdoornsiroop (of honing)
  • ½ theelepel suiker
  • 1 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus                    
  • 1 snufje witte, geroosterde sesamzaadjes

Of

  • 2 shiitake paddenstoelen, Ø ca. 4 cm
  • 2 eetlepels saus voor rijst / sucrée
  • 100 ml water
  • 1 snufje witte, geroosterde sesamzaadjes

 

  • een kwart avocado        
  • een kwart cherrytomaat              
  • een beetje tuinkers

Bereiding

5 soorten à 2 stuks

  1. Was de mini-komkommer en snijd deze met een schilmesje in 8 plakjes van ca. 1 cm breedte. Marineer de plakjes komkommer in water met 3% zout gedurende ca. 15 minuten. Was het radijsje en snijd het in 4 dunne plakjes.
  2. Maak de paprika’s schoon, blancheer ze, dep ze goed droog en marineer ze ca. 30 minuten in een kleine glazen kom met daarin de sushi-azijn en 1 eetlepel water. Was de bieslook, dep hem droog en snijd hem in heel fijne rolletjes.
  3. Snijd voor de gekookte shiitake paddenstoelen de stengels van de paddenstoelen af. Doe de esdoornsiroop, sojasaus, 100 ml water en de paddenstoelen in een kleine pan en breng dit aan de kook. Zet de pit lager en laat de vloeistof koken tot er bijna niets meer van over is. Laat de gekookte shiitake paddenstoelen afkoelen.
  4. Snijd het vruchtvlees van de avocado met een schilmesje in 7-8 cm lange en ongeveer 1 cm brede repen (6 stukjes). Snijd de kwart tomaat doormidden.
  5. Knip vershoudfolie in 10 vierkanten van ca. 15 cm en plaats deze in een muffinbakblik.
  6. Dep de komkommerplakjes goed droog. Leg ze stervormig naar 4 kanten op de bodem van 2 met vershoudfolie beklede vormpjes van het muffinblik. Vul elk vormpje met ca. 25 g sushi-rijst. Vouw het uiteinde van de komkommerplakjes naar binnen en bedek de rijst. Dek dit af met het overige vershoudfolie en druk het licht aan.
  7. Haal de komkommer-sushi uit de vorm en verwijder het vershoudfolie. Versier hem met radijsjes en pompoenzaadjes.
  8. Haal de paprika's uit de kom, dep ze goed droog, snijd ze in fijne blokjes en vul ze in 2 muffinvormpjes die met vershoudfolie zijn bekleed. Vul elk vormpje met ca. 25 g sushi-rijst, dek het af met het overige vershoudfolie en druk het licht aan. Haal de paprika-sushi uit het vormpje, verwijder het vershoudfolie en versier hem met de bieslook.
  9. Vul de edamame in 2 met vershoudfolie beklede muffinvormpjes. Vul elk vormpje met ca. 25 g sushi-rijst. Dek dit af met het overige vershoudfolie en druk het licht aan. Haal de edamame-sushi uit het vormpje, verwijder het vershoudfolie en versier hem met de rode linzen.
  10. Leg de gekookte shiitake paddenstoelen met de zwarte kant naar beneden in 2 met vershoudfolie beklede muffinvormpjes. Vul elk vormpje met ca. 25 g sushi-rijst, dek het af met het overige vershoudfolie en druk het licht aan. Haal de shiitake-sushi uit het vormpje, verwijder het vershoudfolie en versier hem met de sesamzaadjes.
  11. Leg 3 avocadoreepjes in elk van de 2 met vershoudfolie beklede muffinvormpjes. Vul elk vormpje met ca. 25 g sushi-rijst, dek het af met het overige vershoudfolie en druk het licht aan. Haal de avocado-sushi uit het vormpje, verwijder het vershoudfolie en versier hem met tomaat en tuinkers. Serveer de sushi-cake met sojasaus en smullen maar!
Totale tijd 80 min
Bereidingstijd: 50 min
Marinertijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 258 kJ / 61 kcal
Vetten: 1.9 g
Eiwitten: 1.7 g
Koolhydraten: 9.1 g

Ingrediënten voor 1 portie(s)

  • 250 g gekookte sushi-rijst

 

  • 1 stukje mini-komkommer, ca. 8 cm                      
  • 1 radijsje                           
  • 2 pompoenzaadjes

 

  • 20 g rode en 20 g gele paprika
  • 1 eetlepel sushi-azijn                    
  • 2 steeltjes bieslook         

 

  • 1 theelepel gekookte rode linzen         
  • 1,5 eetlepel gekookte edamame                        

 

  • 2 shiitake paddenstoelen, Ø ca. 4 cm
  • 1 eetlepel esdoornsiroop (of honing)
  • ½ theelepel suiker
  • 1 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus                    
  • 1 snufje witte, geroosterde sesamzaadjes

Of

  • 2 shiitake paddenstoelen, Ø ca. 4 cm
  • 2 eetlepels saus voor rijst / sucrée
  • 100 ml water
  • 1 snufje witte, geroosterde sesamzaadjes

 

  • een kwart avocado        
  • een kwart cherrytomaat              
  • een beetje tuinkers