Veldsla met selderij, sinaasappels en pestodressing

totale tijd 12 min.
10 min. voorbereidingstijd
2 min. kooktijd

Zachte veldsla, sappige sinaasappel en knapperige selderij voegen verschillende texturen toe aan deze gezonde vegetarische salade.

Ingrediënten

100 g
veldsla
3 
selderijstengels
2 
bloedsinaasappels
1 eetlepel
zonnebloempitten

Pesto

1 bos(je)
basilicum
60 ml
olijfolie
2 eetlepels
citroensap
1 
teentje knoflook
2 eetlepels
zonnebloempitten
1 snufje
peper
Voedingswaarde (per portie): 2080 kJ  /  497 kcal
37,4 g Vetten
9,8 g Eiwitten
29,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Rooster alle zonnebloempitten in een pan.

Stap 2

Maak de basilicum schoon en doe in een blender. Voeg ook de rest van de pesto-ingrediënten toe en mix grondig.

Stap 3

Snijd de selderij in dunne plakjes en verdeel de sinaasappel in partjes. Voeg toe aan een kom met de schoongemaakte veldsla.

Stap 4

Meng met de pestodressing en bestrooi met de overige zonnebloempitten.

Recept-ID 1137

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Rooster alle zonnebloempitten in een pan.

Maak de basilicum schoon en doe in een blender. Voeg ook de rest van de pesto-ingrediënten toe en mix grondig.

Snijd de selderij in dunne plakjes en verdeel de sinaasappel in partjes. Voeg toe aan een kom met de schoongemaakte veldsla.

Meng met de pestodressing en bestrooi met de overige zonnebloempitten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.