Zoeken
Filter
41 van 328

Visstickrol (uramaki)

Methode en ingrediënten voor uramakisushi met vissticks en kleurrijke, verse groenten.

Visstickrol (uramaki)
Totale tijd 15 min
Bereidingstijd: 5 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 588 kJ / 141 kcal
Vetten: 7,7 g
Eiwitten: 7 g
Koolhydraten: 10,4 g

Ingrediënten voor 8 portie(s)

  • 2 vissticks (bevroren)
  • Olie om te bakken of te frituren
  • 1 norivel
  • 200 g gekookte sushirijst*
  • ½ tl wasabipasta
  • 2 tl mayonaise
  • 1 handvol rucola
  • 5-6 reepjes rode peper
  • 2 reepjes komkommer
  • 2 tl Kikkoman Sesam dressing**
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

** Alternatief voor de Kikkoman Sesam dressing: 10 g pindakaas, 10 g water,  2 g Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1-2 druppeltjes sesamolie.

Om te serveren:

Bereiding

  1. Bak of frituur de vissticks.
  2. Leg 1 norivel op het sushimatje.
  3. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  4. Draai het volledig om.
  5. Smeer een dunne lijn wasabipasta en mayonaise in de lengte langs het midden.
  6. Leg er in de lengte rucola, vissticks, reepjes rode peper en komkommer op.
  7. Besprenkel het geheel met Kikkoman Sesam dressing**.
  8. Rol het op.
  9. Wikkel het in folie, fixeer het met het sushimatje en verwijder de folie.
  10. Snijd het in 8 gelijke stukjes.
  11. Rol de sushi door de sesamzaadjes.
  12. Maak de sushi af met tuinkers, mayonaise en Kikkoman Sesam dressing.

* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook de rijst eerst en breng op smaak met

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Tip: gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

Totale tijd 15 min
Bereidingstijd: 5 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 588 kJ / 141 kcal
Vetten: 7,7 g
Eiwitten: 7 g
Koolhydraten: 10,4 g

Ingrediënten voor 8 portie(s)

  • 2 vissticks (bevroren)
  • Olie om te bakken of te frituren
  • 1 norivel
  • 200 g gekookte sushirijst*
  • ½ tl wasabipasta
  • 2 tl mayonaise
  • 1 handvol rucola
  • 5-6 reepjes rode peper
  • 2 reepjes komkommer
  • 2 tl Kikkoman Sesam dressing**
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

** Alternatief voor de Kikkoman Sesam dressing: 10 g pindakaas, 10 g water,  2 g Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1-2 druppeltjes sesamolie.

Om te serveren: