‘Vitaliteits’Bowl met kip, gierst en kimchigroenten

totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Heerlijk verwarmende bowl van voedzame gierst, overgoten met kip gekruid met ponzu, groene bonen en venkel en besprenkeld met pittige kimchisaus.

Ingrediënten

2 porties
50 g
gierst
200 g
groene bonen
zout
250 g
kipfilet
Versgemalen peper
1 
venkelknol
200 g
kerstomaatjes
Voedingswaarde (per portie): 1560 kJ  /  362 kcal
10,1 g Vetten
36,1 g Eiwitten
28,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Bereid de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bonen ca. tien minuten in kokend water met zout.

Stap 2

Snij de kip in hapklare stukken, bak deze in een theelepel verwarmde sesamolie gedurende ca. tien minuten en breng op smaak met de Kikkoman Ponzu Citroen en peper.

Stap 3

Snij of schaaf de venkel fijn (laat de groene topjes weg) en bak in een theelepel verhitte olie gedurende 6-8 minuten. Snij de tomaten in plakjes, bak ze ongeveer vijf minuten in een theelepel verhitte sesamolie en giet er dan 100 ml water en de kimchisaus bij en meng.

Stap 4

Schik de gierst met de venkel, bonen en kip in kommen, besprenkel met de tomaten-kimchisaus, garneer met de venkeltoppen en serveer.

Tip:

Bestrooi met gezouten amandelen of zonnebloempitten.

Recept-ID 1044

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Bereid de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bonen ca. tien minuten in kokend water met zout.

Snij de kip in hapklare stukken, bak deze in een theelepel verwarmde sesamolie gedurende ca. tien minuten en breng op smaak met de Kikkoman Ponzu Citroen en peper.

Snij of schaaf de venkel fijn (laat de groene topjes weg) en bak in een theelepel verhitte olie gedurende 6-8 minuten. Snij de tomaten in plakjes, bak ze ongeveer vijf minuten in een theelepel verhitte sesamolie en giet er dan 100 ml water en de kimchisaus bij en meng.

Schik de gierst met de venkel, bonen en kip in kommen, besprenkel met de tomaten-kimchisaus, garneer met de venkeltoppen en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.