
74 van 413
Volkorenpannenkoeken met gerookte zalm, hüttenkäse en komkommer
Dit heerlijke, Scandinavisch geïnspireerde ontbijtgerecht van pannenkoeken met gerookte zalm smaakt uitmuntend en is gemakkelijk te maken.

Totale tijd
20 min
Bereidingstijd:
5 min
kooktijd
15 min
Voedingswaarden (per portie)
2445 kJ / 584 kcal
Vetten:
25,1 g
Eiwitten:
39,6 g
Koolhydraten:
50,01 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 100 g volkoren speltmeel
- 35 g gierstmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 220 ml kefir
- 2 eieren
- 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Topping:
- 100 g gerookte zalm
- 150 g hüttenkäse
- 1 komkommer
- 1 theelepel verse dille
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie om in te bakken
Bereiding
1. Roer de ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag grondig door elkaar.
2. Vet een hete koekenpan in met een scheutje Kikkoman sesamolie. Doe er een eetlepel beslag in en vorm de pannenkoeken. Draai de pannenkoeken om wanneer er luchtbelletjes op het oppervlak verschijnen.
3. Leg de pannenkoeken op borden. Bestrijk met hüttenkäse en leg daar plakjes zalm en komkommer bovenop. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en dille. U kunt ook andere verse kruiden naar keuze gebruiken.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
20 min
Bereidingstijd:
5 min
kooktijd
15 min
Voedingswaarden (per portie)
2445 kJ / 584 kcal
Vetten:
25,1 g
Eiwitten:
39,6 g
Koolhydraten:
50,01 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 100 g volkoren speltmeel
- 35 g gierstmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 220 ml kefir
- 2 eieren
- 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Topping:
- 100 g gerookte zalm
- 150 g hüttenkäse
- 1 komkommer
- 1 theelepel verse dille
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie om in te bakken