Warme Mirin kip met pompoensalade

4 1 beoordelingen
totale tijd 50 min.
15 min. voorbereidingstijd
10 min. marineertijd
25 min. kooktijd

Een simpel saladerecept van knapperige sla met in de oven gegaarde pompoen of pompoenstukjes, kerstomaatjes en minikomkommers. Met daarop gebakken, gemarineerde kipreepjes en een dressing van Kikkoman Mirin en geroosterde sesamolie.

Ingrediënten

4 porties
400 g
pompoen (bijv. Hokkaido)
4 eetlepels
olijfolie
 ½ theelepel
rozemarijn, fijngehakt
Versgemalen peper
 ¼ theelepel
tijm, gewreven
400 g
kipfilet of kippendij zonder vel
200 g
kerstomaatjes
2 ½ 
minikomkommers
150 g
gemengde slabladeren (gekoeld)
1 theelepel
mosterd
5 ½ eetlepels
citroensap
Voedingswaarde (per portie): 1597 kJ  /  380 kcal
16,3 g Vetten
26,9 g Eiwitten
29,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte (180°C heteluchtoven). Was de pompoen, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm en meng het met 2 el olijfolie, de rozemarijn, 1 el sojasaus, peper en 2 el Mirin. Verdeel het pompoenmengsel in een ovenschaal of op een kleine bakplaat en bak het 10-12 minuten lang in een voorverwarmde oven.

Stap 2

Voor de marinade meng je de resterende olijfolie, 2 el sojasaus, de tijm, peper en 3 el Mirin. Meng de kip met de marinade en zet het geheel even in de koelkast.

Stap 3

Was de tomaten en de komkommers, snijd de tomaten doormidden en de komkommers in dunne plakjes of staafjes. Was de sla en draai het droog. 

Stap 4

Voor de dressing meng je de mosterd, sesamolie, citroensap, resterende sojasaus en peper en breng je het geheel op smaak met de Mirin.

Stap 5

Bak de kip in een pan met antiaanbaklaag voor 5-8 minuten totdat deze goudbruin is. 

Stap 6

Schik de salade met de pompoen, tomaten, komkommers en warme kip op de borden, besprenkel het met de dressing en serveer. 

Tip

In plaats van de pompoen kan je geroosterde stukjes paprika gebruiken.

Voor een vegetarisch recept kan je de kip vervangen door geroosterde veganreepjes of tofu.

Garneer met geroosterde pompoen- of zonnebloempitten.

Recept-ID 1033

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte (180°C heteluchtoven). Was de pompoen, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm en meng het met 2 el olijfolie, de rozemarijn, 1 el sojasaus, peper en 2 el Mirin. Verdeel het pompoenmengsel in een ovenschaal of op een kleine bakplaat en bak het 10-12 minuten lang in een voorverwarmde oven.

Voor de marinade meng je de resterende olijfolie, 2 el sojasaus, de tijm, peper en 3 el Mirin. Meng de kip met de marinade en zet het geheel even in de koelkast.

Was de tomaten en de komkommers, snijd de tomaten doormidden en de komkommers in dunne plakjes of staafjes. Was de sla en draai het droog. 

Voor de dressing meng je de mosterd, sesamolie, citroensap, resterende sojasaus en peper en breng je het geheel op smaak met de Mirin.

Bak de kip in een pan met antiaanbaklaag voor 5-8 minuten totdat deze goudbruin is. 

Schik de salade met de pompoen, tomaten, komkommers en warme kip op de borden, besprenkel het met de dressing en serveer. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.