Warme rijst en quinoa bowl met omelet en pinda's

totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Heerlijke en makkelijk te bereiden vegetarische bowl, perfect voor een gezonde lunch of diner. Een bedje van quinoa en volkorenrijst wordt bedekt met knapperige geroosterde wortelen, rode kool, edamame en gouden omelet, alles overgoten met een sojasesamsaus.

Ingrediënten

2 porties
2 
wortelen
2 theelepels
sesamzaadjes
Kerriepoeder
50 g
quinoa
50 g
bruine rijst
100 g
rode kool
2 theelepels
citroensap
Versgemalen peper
150 g
bevroren edamame
2 eetlepels
pindakaas
2 
eieren
2 eetlepels
gehakte, gezouten pinda's
Voedingswaarde (per portie): 2796 kJ  /  669 kcal
34,2 g Vetten
27,6 g Eiwitten
58,1 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snij de wortelen in 3-5 mm dikke plakken en bak ze 8-10 minuten in een theelepel verhitte sesamolie. Werk af met de sesamzaadjes en breng op smaak met de mirin-fu, 2-3 theelepels sojasaus en ¼ theelepels kerriepoeder. 

Stap 2

Bereid de quinoa en de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Stap 3

Snij de rode kool in fijne reepjes, bak ze in een theelepel verhitte sesamolie, voeg ongeveer 100 ml water toe en kook gedurende 10-15 minuten. Breng op smaak met twee theelepels sojasaus, wat citroensap en peper.

Stap 4

Kook de edamame ongeveer vijf minuten. Verwarm voor de saus 100 ml water met de pindakaas en twee theelepels sojasaus, meng goed en laat een beetje inkoken.

Stap 5

Klop de eieren los met een theelepel sojasaus en bak ze in de resterende olie tot een omelet. Snij de omelet doormidden en vouw in twee kleine omeletten. 

Stap 6

Schik de quinoa, rijst, wortels, rode kool, edamame en omeletten in kommen, besprenkel met de saus, bestrooi met pinda's en serveer.

Tip:

Garneer met verse tuinkers of knapperige spruitjes, indien gewenst.

Recept-ID 1047

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snij de wortelen in 3-5 mm dikke plakken en bak ze 8-10 minuten in een theelepel verhitte sesamolie. Werk af met de sesamzaadjes en breng op smaak met de mirin-fu, 2-3 theelepels sojasaus en ¼ theelepels kerriepoeder. 

Bereid de quinoa en de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Snij de rode kool in fijne reepjes, bak ze in een theelepel verhitte sesamolie, voeg ongeveer 100 ml water toe en kook gedurende 10-15 minuten. Breng op smaak met twee theelepels sojasaus, wat citroensap en peper.

Kook de edamame ongeveer vijf minuten. Verwarm voor de saus 100 ml water met de pindakaas en twee theelepels sojasaus, meng goed en laat een beetje inkoken.

Klop de eieren los met een theelepel sojasaus en bak ze in de resterende olie tot een omelet. Snij de omelet doormidden en vouw in twee kleine omeletten. 

Schik de quinoa, rijst, wortels, rode kool, edamame en omeletten in kommen, besprenkel met de saus, bestrooi met pinda's en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.