Whisky Rib-eye Steak met Komkommer- en Meloensalade
Zoeken
Filter
Whisky Rib-eye Steak met Komkommer- en Meloensalade
Bookmark
224 van 290

Whisky Rib-eye Steak met Komkommer- en Meloensalade

Malse rib-eye steak gemarineerd in Kikkoman Sojasaus, ahornsiroop en zoete specerijen. Bestrijk uw steak met de geweldige whisky- en sinaasappelglazuur terwijl deze op de barbecue ligt!

Whisky Rib-eye Steak met Komkommer- en Meloensalade
Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 120 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 2025 kJ / 483 kcal
Vetten: 28.4 g
Eiwitten: 26.2 g
Koolhydraten: 21.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 4 rib-eye steaks (ongeveer 1,2–1,4 kg)

Voor de marinade:

Voor de laksaus:

Voor de salade:

  • 2 minikomkommers (of 1 grote komkommer)
  • 1 kleine meloen (bijv. cantaloupe, watermeloen, honingmeloen)
  • 200 g feta
  • 2 rode zoete puntpaprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2-3 eetlepels witte wijnazijn
  • 2–3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 1-2 theelepels honing
  • Versgemalen peper

Voor de sojasaus & kruidenboter:

Bereiding

Dep de biefstukken droog. Meng voor de marinade alle ingrediënten door elkaar en bestrijk de biefstukken ermee. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Schil voor de laksaus de sjalot en knoflook en meng met de whisky, sinaasappelsap en sojasaus tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zet tot gebruik in de koelkast.

Voor de salade: was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Halveer de meloen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en het klokhuis. Was ze en snijd ze in ringen.  

Voor de dressing: Meng 1 à 2 eetlepels in blokjes gesneden meloen, de olijfolie, de azijn, de sojasaus en de honing in de blender. Breng op smaak met peper. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om. 

Voor de sojasaus en kruidenboter: pel de knoflook en hak hem fijn. Was de basilicum, dep droog en verwijder de blaadjes. Snijd de blaadjes in dunne reepjes. Meng de knoflook, de basilicum, de sojasaus, de Parmezaanse kaas en de ahornsiroop met de boter en breng op smaak met citroenpeper.

Leg de biefstukken op de barbecue (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Laat de biefstukken zo lang garen als u wenst (zie tip) en bestrijk de biefstukken met de laksaus van whisky- en sinaasappelsaus. Serveer met de sojasaus & kruidenboter en de salade.

Tip: De marinade smaakt ook fantastisch op gebarbecued buikspek.

Iedereen heeft wel zijn favoriete manier om van zijn biefstuk te genieten. Onderstaand overzicht geeft u een richtlijn voor de kerntemperatuur van uw biefstuk. U kunt de kerntemperatuur meten met een kerntemperatuursonde. De sonde moet in het midden van de biefstuk worden gestoken, zonder botten te raken en helemaal door de biefstuk te gaan.

Rare : 48-52 ° C

Medium-rare : 52-55 ° C

Medium : 55-59 ° C

Well-done : 60-62 ° C

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 120 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 2025 kJ / 483 kcal
Vetten: 28.4 g
Eiwitten: 26.2 g
Koolhydraten: 21.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 4 rib-eye steaks (ongeveer 1,2–1,4 kg)

Voor de marinade:

Voor de laksaus:

Voor de salade:

  • 2 minikomkommers (of 1 grote komkommer)
  • 1 kleine meloen (bijv. cantaloupe, watermeloen, honingmeloen)
  • 200 g feta
  • 2 rode zoete puntpaprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2-3 eetlepels witte wijnazijn
  • 2–3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 1-2 theelepels honing
  • Versgemalen peper

Voor de sojasaus & kruidenboter: