Yakiniku-roastbeef op geroosterd stokbrood
Zoeken
Filter
Yakiniku-roastbeef op geroosterd stokbrood
Bookmark
128 van 248

Yakiniku-roastbeef op geroosterd stokbrood

Bereidingstijd: 1h 30 min
Marinertijd: 50 min
Calorieën (per portie): 1429 kJ / 342 kcal

Ingrediënten voor 6 porties

Voor de Yakiniku-marinade:

  • 600 g magere rundersteak
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote tomaat
  • zout, versgemalen peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 g boter
  • 50 g babyrucola
  • 2 stokbroden
  • 2 el gebakken uitjes

Bereiding

  1. Breng voor de Yakiniku-marinade suiker en rode wijn in een kleine pan aan de kook. Doe, als de suiker is opgelost, sojasaus en citroenschijfjes erbij en laat afkoelen.
  2. Dep het rundvlees droog en snijd het in stukken van ca. 3 cm. Leg de stukken in een grote ovenschaal, giet de marinade in de schaal en masseer de marinade goed in het vlees. Dek het vlees af met vershoudfolie en laat het 40-50 minuten marineren.
  3. Haal het rundvlees uit de marinade (zet de rest van de marinade apart), dep het vlees droog en braad het in 2 el verwarmde olie, in een pan, aan alle kanten scherp aan (alleen het oppervlak van het vlees mag aangebraden zijn).
  4. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte (180°C heteluchtoven). Leg het rundvlees in een braadpan die in de oven kan op verfrommeld aluminiumfolie. Was ondertussen de tomaten, verwijder de steelaanzet, snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes tomaar dan naast het vlees en kruid ze met zout en peper. Besprenkel het geheel met de rest van de olijfolie en laat ze in de voorverwarmde oven 12-15 minuten gaar worden.
  5. Haal de braadpan uit de oven en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat het vlees nu ca. 10 minuten rusten. Pak in de tussentijd de knoflook, hak hem fijn en fruit hem in de verwarmde boter. Vlak voordat de knoflook bruin wordt, giet u de rest van de marinade erbij en laat u het licht inkoken.
  6. Was de rucola en schud hem droog. Snijd de stokbroden in stukjes en rooster ze kort in een pan. Verdeel het vlees dat in stukken is gesneden samen met de rucola op de stokbrood-schijfjes, garneer met tomatenblokjes en geroosterde uien, giet de knoflooksaus eroverheen en serveer. 

Tip: als u niet houdt van knoflook, doet u gewoon de rest van de marinade bij de verwarmde boter en laat u het licht inkoken.

U KUNT DIT RECEPT ZOWEL IN DE OVEN ALS EENVOUDIG OP DE GRILL BEREIDEN.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 6 porties

Voor de Yakiniku-marinade:

  • 600 g magere rundersteak
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote tomaat
  • zout, versgemalen peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 g boter
  • 50 g babyrucola
  • 2 stokbroden
  • 2 el gebakken uitjes