Zoeken
Filter
Zalige kerstfeest hapjes
Bookmark
144 van 273

Zalige kerstfeest hapjes

Bereidingstijd: 50 min
Calorieën (per portie): 706 kJ / 169 kcal

Ingrediënten voor 4 porties

  • 200 g tomaten
  • 2 eetlepels donkere balsamicoazijn
  • 2 eetlepels Kikkoman woksaus
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 24 sneetjes geroosterd casinobrood

Voor de gerookte zalmcrème:

Voor de rosbiefcrème:

  • 80 g rosbief in plakjes
  • 100 g roomkaas
  • 1-2 theelepels zoete mosterd
  • 1-2 eetlepels Kikkoman woksaus

Voor de eiercrème:

Tip: je kunt als alternatief voor de Kikkoman woksaus ook de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus gebruiken.

Bereiding

  1. Was de tomaten, snijd ze in plakken van ca. 0,5 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de tomaten met een mengsel van azijn, woksaus en olie en bak ze ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (gas: stand 3, hetelucht: 160 °C). Bestrijk ze tussendoor met de resterende marinade.
  2. Voor de gerookte zalmcrème: snijd de gerookte zalm in zeer fijne blokjes, meng deze met de roomkaas en breng de crème op smaak met woksaus.
  3. Voor de rosbiefcrème: snijd de rosbief in dunne reepjes, meng ze met de roomkaas en breng dit op smaak met mosterd en woksaus.
  4. Voor de eiercrème: pel en halveer de eieren, druk het eigeel fijn, snijd het eiwit in blokjes, roer beide door de mayonaise en breng de crème op smaak met woksaus. Maak de rucola schoon en snijd hem in kleine stukken.
  5. Snijd de korstjes van het casinobrood. Besmeer 8 sneetjes brood met de eiercrème en beleg ze met rucola en tomaten. Leg er 8 sneetjes casinobrood op en druk deze lichtjes aan. Besmeer 4 van de bovenste sneetjes casinobrood met de gerookte zalmcrème en 4 met de rosbiefcrème en dek ze af met de overige sneetjes. Snijd het brood in kwartjes en prik de kwartjes vast met houten spiesjes.

Tip: voordat je de crèmes erop smeert, kun je een paar druppels woksaus op de geroosterde sneetjes brood laten lopen, dan smaken de kerstmis hapjes extra sappig!

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 4 porties

  • 200 g tomaten
  • 2 eetlepels donkere balsamicoazijn
  • 2 eetlepels Kikkoman woksaus
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 24 sneetjes geroosterd casinobrood

Voor de gerookte zalmcrème:

Voor de rosbiefcrème:

  • 80 g rosbief in plakjes
  • 100 g roomkaas
  • 1-2 theelepels zoete mosterd
  • 1-2 eetlepels Kikkoman woksaus

Voor de eiercrème:

Tip: je kunt als alternatief voor de Kikkoman woksaus ook de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus gebruiken.