[Translate to Niederländisch:]
[Translate to Niederländisch:]

Zalm spaghetti al cartoccio

4,3 6 beoordelingen
totale tijd 30 min.
30 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
4 
stukken zalmfilet zonder huid
300 g
spaghetti
100 g
crème fraîche
200 g
diepvrieserwtjes
 ½ theelepel
gedroogde Provençaalse kruiden
geraspte schil van een citroen
Voedingswaarde (per portie): 2284 kJ  /  545 kcal
13 g Vetten
44 g Eiwitten
59 g Koolhydraten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem 4 vellen bakpapier van 30x45 cm. Meng de sojasaus, crème fraîche, citroenrasp en de helft van de kruiden in een kommetje. Breng in een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de spaghetti 5 minuten voor. Niet langer, hij gaart in de oven verder. Giet de spaghetti af, maar bewaar 100 ml kookwater.

Meng de spaghetti en de diepvrieserwtjes met het bewaarde kookwater en het crème-fraîchemengsel in een grote pan. Het zetmeel in het water zorgt ervoor dat de saus beter aan de pasta hecht. Verdeel de spaghetti over de vier vellen bakpapier, leg op elke portie spaghetti een stuk zalm en strooi de overgebleven kruiden erover. Vouw de vier stukken papier elk tot een stevig pakje zodat er geen stoom kan ontsnappen (bekijk YouTube-video’s om te zien hoe je ‘en papillot’ kookt). Leg de pakjes op een bakplaat met een rand en bak 12 minuten in de oven. Dien meteen op, maak de pakjes aan tafel open.

Recept-ID 13

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem 4 vellen bakpapier van 30x45 cm. Meng de sojasaus, crème fraîche, citroenrasp en de helft van de kruiden in een kommetje. Breng in een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de spaghetti 5 minuten voor. Niet langer, hij gaart in de oven verder. Giet de spaghetti af, maar bewaar 100 ml kookwater.

Meng de spaghetti en de diepvrieserwtjes met het bewaarde kookwater en het crème-fraîchemengsel in een grote pan. Het zetmeel in het water zorgt ervoor dat de saus beter aan de pasta hecht. Verdeel de spaghetti over de vier vellen bakpapier, leg op elke portie spaghetti een stuk zalm en strooi de overgebleven kruiden erover. Vouw de vier stukken papier elk tot een stevig pakje zodat er geen stoom kan ontsnappen (bekijk YouTube-video’s om te zien hoe je ‘en papillot’ kookt). Leg de pakjes op een bakplaat met een rand en bak 12 minuten in de oven. Dien meteen op, maak de pakjes aan tafel open.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.