Zalmfilet in sinaasappelmarinade met champignon-crèmesaus
Zoeken
Filter
Zalmfilet in sinaasappelmarinade met champignon-crèmesaus
Bookmark
339 van 408

Zalmfilet in sinaasappelmarinade met champignon-crèmesaus

Zalmfilet in sinaasappelmarinade met champignon-crèmesaus
Totale tijd 80 min
Bereidingstijd: 60 min
Marinertijd: 20 min
Voedingswaarden (per portie) 3181 kJ / 760 kcal
Vetten: 61.1 g
Eiwitten: 37.2 g
Koolhydraten: 14.4 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de sinaasappel-sojasaus-marinade:

  • 6 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus (ca. 60 ml)
  • 3 el sinaasappelsap                    
  • 6 sinaasappelschijfjes (2 voor de marinade en 4 voor het bijgerecht)
  • 1 ½ el olijfolie         
  • 4 zalmfilets met huid (à ca. 150 g)
  • 2 witlof

Voor de champignon-crèmesaus:

  • 250 g champignons         
  • 1 ui    
  • 3 el olijfolie, eventueel wat meer voor de aluminiumfolie
  • 20 g boter    
  • zout, versgemalen peper            
  • 300 g slagroom     
  • 1 ½ el milde mosterd  
  • 2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus                    
  • 1 ½ tl suiker            

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed in een schaal. Was de zalmfilets en doe ze daarna met de marinade en 2 sinaasappelschijfjes in een grote diepvrieszak. Druk de lucht uit de zak, sluit de zak en marineer 15-20 minuten. Ondertussen poets, was en halveer je de witlof.
  2. Borstel de champignons af voor de champignon-crèmesaus en pak de ui. Snijd de champignons en de ui in schijfjes van 2-3 mm.
  3. Verwarm in een pan 2 el olie en fruit de champignons en ui. Doe de boter erbij en kruid licht met zout en peper. Voeg de slagroom, mosterd, sojasaus en suiker toe en breng aan de kook.
  4. Verwarm de over voor op 220°C boven- en onderwarmte (200°C heteluchtoven). Haal de zalmfilets uit de marinade, dep ze droog, leg ze met de kant van het vel naar boven op een stuk, verfrommeld en licht ingevet, aluminiumfolie. Leg dit op een ovenplaat en laat in de voorverwarmde oven ca. 8 minuten gaar worden.
  5. Haal de ovenplaat uit de oven. Draai de zalmfilets om en verdeel de champignon-crèmesaus over de zalmfilets. Leg de witlofhelften erbij.
  6. Bestrooi de witlofhelften met zout en peper en besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Leg de overige 4 sinaasappelschijfjes op de zalmfilets, laat ze nog ca. 10 minuten bakken en server alles.

U KUNT DIT RECEPT ZOWEL IN DE OVEN ALS EENVOUDIG OP DE GRILL BEREIDEN.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 80 min
Bereidingstijd: 60 min
Marinertijd: 20 min
Voedingswaarden (per portie) 3181 kJ / 760 kcal
Vetten: 61.1 g
Eiwitten: 37.2 g
Koolhydraten: 14.4 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de sinaasappel-sojasaus-marinade:

  • 6 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus (ca. 60 ml)
  • 3 el sinaasappelsap                    
  • 6 sinaasappelschijfjes (2 voor de marinade en 4 voor het bijgerecht)
  • 1 ½ el olijfolie         
  • 4 zalmfilets met huid (à ca. 150 g)
  • 2 witlof

Voor de champignon-crèmesaus:

  • 250 g champignons         
  • 1 ui    
  • 3 el olijfolie, eventueel wat meer voor de aluminiumfolie
  • 20 g boter    
  • zout, versgemalen peper            
  • 300 g slagroom     
  • 1 ½ el milde mosterd  
  • 2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus                    
  • 1 ½ tl suiker