Zalmfilet in sinaasappelmarinade met champignon-crèmesaus

totale tijd 80 min.
60 min. voorbereidingstijd
20 min. marineertijd

Ingrediënten

4 porties

Voor de sinaasappel-sojasaus-marinade:

3 eetlepels
sinaasappelsap
6 
sinaasappelschijfjes (2 voor de marinade en 4 voor het bijgerecht)
1 ½ 
olijfolie
4 
zalmfilets met huid (à ca. 150 g)
2 
witlof

Voor de champignon-crèmesaus:

250 g
champignons
1 
ui
3 eetlepels
olijfolie, eventueel wat meer voor de aluminiumfolie
20 g
boter
zout, versgemalen peper
300 g
slagroom
1 ½ eetlepels
milde mosterd
1 ½ theelepels
suiker
Voedingswaarde (per portie): 3181 kJ  /  760 kcal
61,1 g Vetten
37,2 g Eiwitten
14,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de marinade goed in een schaal. Was de zalmfilets en doe ze daarna met de marinade en 2 sinaasappelschijfjes in een grote diepvrieszak. Druk de lucht uit de zak, sluit de zak en marineer 15-20 minuten. Ondertussen poets, was en halveer je de witlof.

Stap 2

Borstel de champignons af voor de champignon-crèmesaus en pak de ui. Snijd de champignons en de ui in schijfjes van 2-3 mm.

Stap 3

Verwarm in een pan 2 el olie en fruit de champignons en ui. Doe de boter erbij en kruid licht met zout en peper. Voeg de slagroom, mosterd, Kikkoman Sojasaus en suiker toe en breng aan de kook.

Stap 4

Verwarm de over voor op 220°C boven- en onderwarmte (200°C heteluchtoven). Haal de zalmfilets uit de marinade, dep ze droog, leg ze met de kant van het vel naar boven op een stuk, verfrommeld en licht ingevet, aluminiumfolie. Leg dit op een ovenplaat en laat in de voorverwarmde oven ca. 8 minuten gaar worden.

Stap 5

Haal de ovenplaat uit de oven. Draai de zalmfilets om en verdeel de champignon-crèmesaus over de zalmfilets. Leg de witlofhelften erbij.

Stap 6

Bestrooi de witlofhelften met zout en peper en besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Leg de overige 4 sinaasappelschijfjes op de zalmfilets, laat ze nog ca. 10 minuten bakken en server alles.

Tip:

U KUNT DIT RECEPT ZOWEL IN DE OVEN ALS EENVOUDIG OP DE GRILL BEREIDEN.

Recept-ID 216

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng alle ingrediënten voor de marinade goed in een schaal. Was de zalmfilets en doe ze daarna met de marinade en 2 sinaasappelschijfjes in een grote diepvrieszak. Druk de lucht uit de zak, sluit de zak en marineer 15-20 minuten. Ondertussen poets, was en halveer je de witlof.

Borstel de champignons af voor de champignon-crèmesaus en pak de ui. Snijd de champignons en de ui in schijfjes van 2-3 mm.

Verwarm in een pan 2 el olie en fruit de champignons en ui. Doe de boter erbij en kruid licht met zout en peper. Voeg de slagroom, mosterd, Kikkoman Sojasaus en suiker toe en breng aan de kook.

Verwarm de over voor op 220°C boven- en onderwarmte (200°C heteluchtoven). Haal de zalmfilets uit de marinade, dep ze droog, leg ze met de kant van het vel naar boven op een stuk, verfrommeld en licht ingevet, aluminiumfolie. Leg dit op een ovenplaat en laat in de voorverwarmde oven ca. 8 minuten gaar worden.

Haal de ovenplaat uit de oven. Draai de zalmfilets om en verdeel de champignon-crèmesaus over de zalmfilets. Leg de witlofhelften erbij.

Bestrooi de witlofhelften met zout en peper en besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Leg de overige 4 sinaasappelschijfjes op de zalmfilets, laat ze nog ca. 10 minuten bakken en server alles.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.