Zeevruchten met Ponzu-groentesaus
Zoeken
Filter
Zeevruchten met Ponzu-groentesaus
Bookmark
35 van 93

Zeevruchten met Ponzu-groentesaus

Zeevruchten met Ponzu-groentesaus
Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 50 min
Voedingswaarden (per portie) 1252 kJ / 299 kcal
Vetten: 21.3 g
Eiwitten: 14.1 g
Koolhydraten: 10.8 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 10 calamari
  • 2 à 3 inktvistentakels
  • 10 venusmosselen
  • 10 zwaardscheden
  • 3 stangen bleekselderij
  • 1 ui
  • Elk 1 rode en gele paprika
  • 20 zwarte olijven zonder pit
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 2 à 3 takjes rozemarijn
  • 100 ml olijfolie
  • 200 ml Kikkoman Ponzu citroen
  • 2 à 4 EL meel 
  • Plantaardige olie om te frituren

 

 

Bereiding

Kabeljauw droog deppen en in hapklare stukjes snijden. Calamari poetsen en calamari droog deppen. Calamaribuisjes in ringen snijden. Inktvistentakels wassen, droog deppen, in water garen en in hapklare stukjes snijden. Mosselen wassen en in het water garen.

Selderij wassen, uien schillen en beide in schijfjes snijden. Paprika halveren, poetsen, wassen en in ringen snijden. Olijven in ringen snijden. Knoflook schillen en persen. Chilipeper in 50 ml warm water inweken en laten afdruipen. Rozemarijn wassen, droog deppen en de naalden eraf halen.

Knoflook, chilipeper en rozemarijn in 50 ml verwarmde olijfolie eventjes fruiten. Groente erbij doen, eventjes mee laten garen en een beetje laten afkoelen. Resterende olijfolie en Kikkoman Ponzu citroen erbij doen en mengen.

Kabeljauw, calamari en inktvis met meel bestrooien en in plantaardige olie op 170 °C frituren. Zeevruchten met groente in een kom doen, goed mengen en op borden aanrichten. Indien gewenst gegarneerd met rozemarijn serveren.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 50 min
Voedingswaarden (per portie) 1252 kJ / 299 kcal
Vetten: 21.3 g
Eiwitten: 14.1 g
Koolhydraten: 10.8 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 10 calamari
  • 2 à 3 inktvistentakels
  • 10 venusmosselen
  • 10 zwaardscheden
  • 3 stangen bleekselderij
  • 1 ui
  • Elk 1 rode en gele paprika
  • 20 zwarte olijven zonder pit
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 2 à 3 takjes rozemarijn
  • 100 ml olijfolie
  • 200 ml Kikkoman Ponzu citroen
  • 2 à 4 EL meel 
  • Plantaardige olie om te frituren