
Zoeteaardappel- crèmedip met sojasaus

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 200 g zoete aardappel
- 60 el milde witte wijn
- 160 ml mineraalwater
- 2 el bruine suiker
- 2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl sesamolie
- 3 el zure room (of slagroom)
Bereiding
- Was de zoete aardappelen, snijd ze in plakjes van ca. 1,5 cm dik en leg ze naast elkaar op een schaal. Dek ze af met vershoudfolie en laat ze in de magnetron op 600 watt in ca. 3-4 minuten gaar worden.
- Haal de schaal eruit, laat de zoete aardappel afgedekt met folie kort afkoelen, schil ze en snijd ze in blokjes.
- Breng in een pan witte wijn, mineraalwater en bruine suiker aan de kook. Doe, als de suiker is opgelost, sojasaus erbij en laat afkoelen.
- Doe de zoeteaardappelblokjes, het gekookte kruidenmengsel, cayennepeper en sesamolie in een mixer en pureer ze.
- Doe vlak voor het serveren eerst de zure room (of slagroom) in een schaaltje of glas, doe daarop de zoeteaardappeldip en serveer.
De zoeteaardappel-crèmedip past heel goed bij bijvoorbeeld:
- Tortillachips
- Grissini
- Crackers
- in reepjes/sticks gesneden toastbrood
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 200 g zoete aardappel
- 60 el milde witte wijn
- 160 ml mineraalwater
- 2 el bruine suiker
- 2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl sesamolie
- 3 el zure room (of slagroom)