Vacature

Basis Operator

full-time

Miljoenen mensen overal ter wereld kennen en gebruiken de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman. Meer dan 7.000 mensen werken mee aan de ontwikkeling van ons van oorsprong Japanse bedrijf. Kikkoman heeft wereldwijd 11 productielocaties welke zijn gevestigd in Japan, de Verenigde Staten, Singapore, Taiwan, China, Brazilië en Nederland. Vanuit het Groningse Sappemeer, waar ongeveer 200 mensen werken, produceert Kikkoman Foods Europe B.V. de sauzen voor Europa en een groeiend aantal landen buiten Europa. Voor deze locatie zijn wij voor de Bottling afdeling op zoek naar een Basis operator.

Europa is de groeimarkt binnen de Kikkoman Group. Onze productie in Sappemeer groeit jaarlijks gemiddeld 10%. Dit maakt dat wij binnen Kikkoman nooit stil zitten, altijd wordt de fabriek wel ergens uitgebreid.

Wat ga je doen?

Als Basis operator bij Kikkoman werk je aan onze kleinere vullijnen en ben je verantwoordelijk voor het gehele proces op deze lijn: van pasteuriseren tot en met het verpakken van het eindproduct. Je voert de werkzaamheden uit aan de hand van werkinstructies en lost niet-complexe storingen zoveel mogelijk zelfstandig op. Je start het proces op, voert controles en line clearance1 uit en je grijpt in als er iets fout dreigt te gaan.

Ook kun je als Basis operator ingezet worden als tweede operator naast een Machine of Lijn operator aan één van onze complexere Bottling lijnen. Wij leren jou hoe je de machine draaiend houdt, waarbij proces controles en line clearance1 een belangrijke rol spelen. Als je bij Kikkoman werkt heb je een sterke focus op kwaliteit en netheid. Samen met jouw collega’s heb jij aandacht voor de veiligheid, kwaliteit en productievoortgang op de werkvloer.

Daarnaast bestaan jouw taken als Basis operator uit het aanvullen van de lijn met grondstoffen en materialen, procesbewaking aan de hand van werkinstructies, controle van lijsten en het doen van steekproeven, overdracht en communicatie in logboeken en OEE registratie, 1e lijns onderhoud en het signaleren van en het meewerken aan verbetermogelijkheden.

Tijdens jouw inwerkperiode zorgen wij ervoor dat je onze Bottling afdeling goed leert kennen en kennis op doet van onze vullijnen, inpakstraten, etiketteermachines en palletiseerrobot.

Wie ben jij?

Jij bent enthousiast en gedreven om onze machines en processen te leren kennen en onder de knie te krijgen. Je kunt zelfstandig, maar ook goed in een teamverband werken. Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te nemen en denkt actief mee. Je bent kwaliteitsbewust, ziet verbanden bij afwijkingen in het proces en neemt daarop passende actie.

Jij hebt:

  • minimaal een relevante MBO-2 opleiding afgerond of bent bereid om deze in de toekomst te gaan volgen;
  • bij voorkeur werkervaring opgedaan in de voedingsmiddelenindustrie of in een technische omgeving;
  • bewust gekozen voor het werken in ploegen;
  • technisch inzicht, kunt nauwkeurig en zorgvuldig werken en beschikt voer een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel.

Kikkoman biedt:

  • een uitdagende baan bij een continu groeiende organisatie;
  • een informele werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen;
  • arbeidsvoorwaarden als een levensfase budget, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering.

Meer weten over Kikkoman, onze producten en het productieproces? Kijk op www.kikkoman.nl.

Word jij enthousiast van bovenstaande? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief per e-mail naar hr@remove-this.kikkoman.nl t.a.v. Herma Meijer.

Company:
Kikkoman Foods Europe B.V.

Address:
de Vosholen 100, 9611TG Sappemeer

Contact:
Herma Meijer
hr@remove-this.kikkoman.nl
+31 598 39 98 98

1 Gestructureerde procedure om ervoor te zorgen dat de apparatuur en het werkgebied vrij zijn van producten, documenten en materialen uit het vorige proces, die niet nodig zijn voor het volgende geplande proces en dat de apparatuur schoon is en klaar voor het volgende proces.

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.