

Over Kikkoman
Een 300 jaar oude Japanse traditie komt samen met een moderne bedrijfsfilosofie. Bij Kikkoman streven we ernaar mensen over de hele wereld te inspireren om te genieten van de kleine dingen in het leven, en stimuleren we het onderling uitwisselen van internationale voedselculturen.
Maar wat maakt onze sojasaus zo uniek en de perfecte keuze voor jou, je restaurant, je foodtruck en je gasten? Dat lees je hier.

Natuurlijke ingrediënten
Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus wordt gemaakt met vier zorgvuldig uitgekozen ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en zout. Al onze sojabonen zijn gegarandeerd GGO-vrij. Ook vermijden we het gebruik van smaakversterkers, conserveermiddelen en kleurstoffen.

Volledig natuurlijk gebrouwen
Kikkoman Sojasaus wordt volledig natuurlijk gebrouwen in een natuurlijk fermentatieproces dat een aantal maanden duurt. Tijdens het brouwproces worden circa 300 verschillende smaakverbindingen gecreëerd van vanille, fruit, whisky en zelfs koffie. Al deze smaken en aroma's ontstaan zonder het gebruik van chemicaliën en geven onze sojasaus zijn onmiskenbare smaak.

Duurzaamheid als bedrijfsdoel
Bij Kikkoman streven we naar een zo duurzaam en eerlijk mogelijke bedrijfsvoering. Natuurlijke ingrediënten, korte toeleveringsketens, duurzame bronnen, voorzichtig omgaan met grondstoffen en een respectvolle benadering van mensen vormen het hart van onze bedrijfscultuur. Je kunt lezen over onze meer specifieke doelen en maatregelen op onze duurzaamheidspagina.
Wist je dat?
Japanse sojasaus staat ook wel bekend als 'shoyu'. Dit type sojasaus staat bekend om zijn lagere zoutgehalte en speciale aroma, dat tijdens een maandenlang brouwproces ontstaat door speciale gistculturen en het gebruik van geroosterde tarwe.
Dit staat in contrast met bijvoorbeeld Chinese sojasauzen, die vaak slechts deels worden gebrouwen en chemisch worden geproduceerd. Hierdoor bevatten Chinese sojasauzen vaak kleurstoffen, suiker, mononatriumglutamaat en conserveermiddelen, wat ze een veel sterkere smaak geeft en meer siroopachtig van structuur maakt, en daardoor ook moeilijker te doseren. Het is dus een goed idee om voor het kopen het label te checken - hoe minder ingrediënten, hoe beter!
