

Kipburger met pompoenrösti
Het broodje wordt in dit kipburgerrecept vervangen door een heerlijke pompoenrösti. Het wordt geserveerd met een pittig sausje en een heerlijke koolsalade – beide op smaak gebracht met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Woksaus – Teriyaki.
Ingrediënten
Voor het vlees:
Voor de salade:
Voor de saus:
Voor de pompoenrösti:
Vlees, approx. 100 g - Pompoenrösti, approx. 160 g - Salade, approx. 50 g - Saus, approx. 35 g
Voorbereiding
Stap 1
Doe de kip in een kom met olijfolie, citroensap, knoflook, zout en tijm. Meng goed en laat 30-60 minuten marineren in de koelkast.
Stap 2
Maak ondertussen het beslag. Meng bloem, bakpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en zout met koud water tot een glad beslag. Verhit de olie tot 175 °C voor het frituren.
Stap 3
Meng de rode kool, wortel, mayonaise, mierikswortel, azijn, suiker en Kikkoman Sojasaus in een kom en laat rusten.
Stap 4
Meng yoghurt, mayonaise, kappertjes, citroensap, citroenrasp en Kikkoman Woksaus - Teriyaki in een kleine kom tot een gladde saus.
Stap 5
Dip de kipstukjes in het beslag en frituur 6-8 minuten in hete olie.
Stap 6
Meng in een andere kom de flespompoen met bloem, ei, kaneel en Kikkoman Woksaus - Teriyaki.
Stap 7
Verhit olijfolie in een pan. Bak 80 g van het pompoenmengsel per rösti op middelhoog vuur, 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
Stap 8
Smeer de hashbrowns in met de saus. Leg de kipstukjes en salade daarop en serveer als burger, eindigend met een tweede rösti bovenop.
Tip:
Om de gefrituurde kipstukjes langer knapperig te houden, kun je ze laten uitlekken op keukenpapier en op een rooster bewaren.
Recept-ID F1044
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer