Kipburger met pompoenrösti
Kipburger met pompoenrösti

Kipburger met pompoenrösti

totale tijd45 min.
30 min.voorbereidingstijd
6-8 min.kooktijd
30-60 min.waiting time

Het broodje wordt in dit kipburgerrecept vervangen door een heerlijke pompoenrösti. Het wordt geserveerd met een pittig sausje en een heerlijke koolsalade – beide op smaak gebracht met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Woksaus – Teriyaki.

Ingrediënten

10 porties

Voor het vlees:

10 
kippenpoten, 70 g per stuk (zonder bot en vel)
40 g
olijfolie
40 g
citroensap
12 g
gehakte knoflook
10 g
zout
3 g
gedroogde tijm
125 g
bloem, type 405
15 g
bakpoeder
2 g
paprikapoeder
2 g
knoflookpoeder
2 g
uienpoeder
240 ml
koud water
Plantaardige olie om te frituren

Voor de salade:

350 g
versnipperde rode kool
80 g
geraspte wortel
55 g
mayonaise
30 g
mierikswortel
20 ml
appelciderazijn
25 g
bruine suiker

Voor de saus:

250 g
Griekse yoghurt
30 g
gehakte kappertjes
15 g
citroensap
5 g
citroenrasp
25 g
mayonaise

Voor de pompoenrösti:

1,2 kg
geraspte flespompoen
250 g
tarwebloem, type 405
150 g
hele eieren
2 g
gemalen kaneel
30 g
olijfolie
Allergenen:
soja, gluten, melk, ei, mosterd, sulfiet
Totale gewicht per portie:
345 g
Gewicht per ingrediënt:

Vlees, approx. 100 g - Pompoenrösti, approx. 160 g - Salade, approx. 50 g - Saus, approx. 35 g

Voorbereiding

Stap 1

Doe de kip in een kom met olijfolie, citroensap, knoflook, zout en tijm. Meng goed en laat 30-60 minuten marineren in de koelkast.

Stap 2

Maak ondertussen het beslag. Meng bloem, bakpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en zout met koud water tot een glad beslag. Verhit de olie tot 175 °C voor het frituren.

Stap 3

Meng de rode kool, wortel, mayonaise, mierikswortel, azijn, suiker en Kikkoman Sojasaus in een kom en laat rusten.

Stap 4

Meng yoghurt, mayonaise, kappertjes, citroensap, citroenrasp en Kikkoman Woksaus - Teriyaki in een kleine kom tot een gladde saus.

Stap 5

Dip de kipstukjes in het beslag en frituur 6-8 minuten in hete olie.

Stap 6

Meng in een andere kom de flespompoen met bloem, ei, kaneel en Kikkoman Woksaus - Teriyaki.

Stap 7

Verhit olijfolie in een pan. Bak 80 g van het pompoenmengsel per rösti op middelhoog vuur, 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.

Stap 8

Smeer de hashbrowns in met de saus. Leg de kipstukjes en salade daarop en serveer als burger, eindigend met een tweede rösti bovenop.

Tip:

Om de gefrituurde kipstukjes langer knapperig te houden, kun je ze laten uitlekken op keukenpapier en op een rooster bewaren.

Recept-ID F1044

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.