JAPANSE
NIEUWJAARSTRADITIE
Shōgatsu, het Japanse nieuwjaar, is een belangrijk familiefeest. Hierbij hoort de traditie om op nieuwjaarsdag samen osechi-ryōri te eten: speciale gerechten die op oudejaarsavond worden voorbereid, zodat er op de eerste dag van het nieuwe jaar niet gekookt hoeft te worden. Deze eeuwenoude traditie is tot op de dag van vandaag onderdeel van de Japanse cultuur.
Elk van de vele osechi-ryōrigerechtjes heeft een speciale betekenis voor het komende jaar. De gelukbrengende hapjes worden verpakt in jūbako-boxen. Niet alleen de ingrediënten staan symbool voor goede wensen, maar ook de stapelbare gelakte dozen zelf. Want 'dozen stapelen' is synoniem voor 'geluk toevoegen'.
Een van de boxen, gevuld met osechi-ryōri, siert het nieuwe Limited Edition‑flesje van Kikkoman. Kikkoman Sojasaus is ook onlosmakelijk verbonden met de Japanse geschiedenis - het voegt de perfecte smaak toe aan zowel Japanse als Europese feestelijke gerechten.