Sojasaus voor dagelijks gebruik

Sojasaus gebruikt u druppelsgewijs of met flinke scheuten, om te kruiden of om te marineren. Het is een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt om in elke keuken binnen handbereik te hebben. Als je het op de juiste manier gebruikt, creëer je een diepe smaak aan elk gerecht. Leer hoe u Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus perfect gebruikt.

De juiste hoeveelheid maakt het verschil voor de smaak

In de ingrediëntenlijst van een recept staat meestal duidelijk vermeld hoeveel sojasaus u moet gebruiken. Maar wat als u besluit creatief te zijn en uw eigen recepten uitvindt? Hoeveel sojasaus is er dan nodig? Wij leggen uit hoe u tot de beste resultaten komt door de juiste hoeveelheden van onze sojasaus te gebruiken bij het koken, marineren, glaceren of kruiden.

01.

Uw salade op smaak brengen

Er bestaat geen echte vuistregel voor de hoeveelheid sojasaus in een frisse saladedressing, maar als u één lepel sojasaus gebruikt voor elke lepel olie, dan kan er niets misgaan. Zout of azijn zijn niet nodig, maar u kunt andere kruiden toevoegen, zoals citroensap of verse kruiden om de smaak aan te passen. Met een beetje experimenteren heeft u het vast snel in de vingers. 

02.

De juiste dosering tijdens het koken

Gebruikt u sojasaus tijdens het koken, dan hangt de hoeveelheid die u gebruikt af van de gewenste smaak. Professionele en ervaren koks voegen gewoon een paar scheutjes sojasaus toe en passen de smaak aan. Een van de beste eigenschappen van Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus is dat het de natuurlijke smaak van vers voedsel accentueert zonder te overheersen. Gebruikt u het als smaakmaker, dan hoeft u nooit te vrezen dat uw maaltijd alleen naar sojasaus smaakt.

03.

Uw eten glaceren

Wilt u een knapperig en heerlijk uitziend gebraad met een smakelijk glazuur bereiden?  Bestrijk het dan met een mengsel van sojasaus en honing als het bijna gaar is en zet het nog een paar minuten in de oven. U kunt ook onze Kikkoman Saus voor rijst, Sucrée - bekend om zijn zoetzure smaak - gebruiken om braadstukken te glazuren.

04.

Marineren voor een intense smaak

Sojasaus is een geweldig basisingrediënt in marinades voor vlees, vis of groenten. Bij marinades raden we aan om ongeveer 3 tot 4 eetlepels sojasaus per portie (ongeveer 120 tot 150 g) te gebruiken, plus de andere ingrediënten en kruiden. Denk eraan dat de verhouding tussen sojasaus en andere vloeibare ingrediënten ongeveer 2:1 moet zijn.

Zoekt u eerder een kant-en-klare sojasausmarinade, kijk dan niet verder dan ons assortiment Teriyakisauzen. Ze komen in verschillende smaken: van geroosterde knoflook tot honing met geroosterde sesam. Als u eten marineert voor op de barbecue, schraap de kruiden en specerijen er dan af en dep het eten droog voordat u begint te grillen. Dit voorkomt verbrande stukjes.

05.

Bij het kruiden bent u de baas

De hoeveelheid sojasaus die u aan tafel gebruikt hangt af van het gerecht. Een of twee scheutjes sojasaus geven de smaak altijd meer body. Onze dispenser is ideaal om naar wens bij te kruiden.

Ontdek meer

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.