Het label verklapt alles

In de supermarkt kunt u de kwaliteit van sojasaus al controleren voordat u hem koopt. Kijk gewoon op het label. Een goede Japanse sojasaus zal nooit zoetstoffen, smaakversterkers of bewaarmiddelen bevatten.

1.

Vergelijk eerst de voedingsgegevens op de etiketten en dan vooral de eiwithoeveelheden. Over het algemeen is een hoger eiwitgehalte beter voor sojasaus. Op de Japanse markt worden sojasauzen volgens de Japanse landbouwnorm (JAS) beoordeeld aan de hand van het totale stikstof-/eiwitgehalte. Hoe hoger de score, hoe meer umami. Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus bevat 10 g eiwit per 100 ml en behoort daarmee duidelijk tot de categorie "Special Grade”-sojasaus.

2.

Controleer ook de ingrediëntenlijst. Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus wordt gemaakt van slechts vier natuurlijke ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en zout. Deze ingrediënten worden gefermenteerd en gebrouwen. Wilt u meer weten over hoe een handjevol ingrediënten voor zo’n smaakexplosie kan zorgen? Zoom in op het brouwproces.

Sommige merken hebben zeven of meer ingrediënten. Waarom? Omdat ze het productieproces zodanig simplificeren en inkorten dat ze meer ingrediënten nodig hebben om de smaak van het goedkope product toch aanvaardbaar te houden.

3.

Derde controle: doe de botteltest. U kunt ook zien of u een sojasaus van hoge kwaliteit in handen hebt door de fles één keer langzaam en voorzichtig te schudden. Natuurlijk gebrouwen Japanse sojasaus, zoals Kikkoman, heeft een roodbruine, heldere kleur en een dunne consistentie. Andere sojasauzen, zoals chemisch vervaardigde, hebben daarentegen een stroperige consistentie en zijn donker of troebel van kleur.

Ontdek meer

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.