Japanse recepten

De Japanse keuken wordt geroemd om zijn verschillende smaken en verse ingrediënten, waarin vaak seizoensproducten schitteren. Behalve een gevarieerd dieet, staan uiterlijk, smaak en verschillende texturen centraal, waardoor de Japanse keuken bekendstaat als een moeilijke keuken. Maar het is niet zo ingewikkeld als het lijkt! We laten je zien hoe je eenvoudig Japanse gerechten klaarmaakt.

AUTHENTIEKE JAPANSE GERECHTEN

Sushi, noedels en kip teriyaki zijn iconische Japanse gerechten die wereldwijd worden gegeten. Hetzelfde geldt voor bentoboxen, die nu overal erg populair zijn. Waarom probeer je niet enkele van onze authentieke Japanse recepten?

BENTOBOXRECEPTEN

Bento betekent vrij vertaald ‘eten voor onderweg’. Een typische box bevat drie vakjes, meestal gevuld met rijst, noedels of een sandwich, samen met vlees, vis, eieren en groenten. Maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Of het nu voor je doordeweekse lunch is of een picknick in het weekend, we hebben genoeg ideeën voor je!

VEGETARISCHE & VEGAN JAPANSE RECEPTEN

Bewust eten staat centraal in de Japanse eetcultuur. Daarom zetten we heerlijke vegetarische en vegan gerechten in het zonnetje, zoals onze vegetarische gunkan maki sushi met avocado en appel, of onze tofuroerbak met gemengde groente. Probeer het uit – we weten zeker dat je niets zal missen!

JAPANSE NOEDELSOEPEN

Maken noedels jou ook zo warm vanbinnen? Dan hebben we een paar lekkere ideeën voor je volgende authentieke Japanse noedelsoep!

SUSHIRECEPTEN

Wat is er nu typischer Japans dan sushi? Duik in de wereld van zelfgemaakte maki en rolls met onze eenvoudige recepten met stap-voor-stapuitleg. Ga ervoor! 

JAPANSE SNACKS & BIJGERECHTEN

Ook Japanners houden van snacken. Onigiri, driehoekvormige rijsthapjes gevuld met vis of groente en omhuld in norivellen, zijn er zeer populair. Perfect als fingerfood. Laat je inspireren!

WAT IS TYPISCH JAPANS ETEN?

Alles eigenlijk! Vlees, vis, zeegroenten, groenten, eieren, paddenstoelen – de ingrediëntenlijst is eindeloos. De meeste ingrediënten zijn wereldwijde klassiekers. Het grootste verschil is de bereiding. De Japanse keuken hecht waarde aan kwaliteit, seizoen en regio. De harmonie van kleuren en texturen is ook essentieel, wat ook terugkomt in het keukengerei: ze hebben zelfs een speciale pan voor omelet.

Het grootste contrast met het eten dat wij gewend zijn, is misschien wel het gebruik van gefermenteerde soja zoals nattō, sojasaus of miso. Sauzen, groentebouillon en kruidenpasta's zijn doorgaans cruciaal, terwijl andere kruiden juist weinig worden gebruikt.

IS JAPANS ETEN GEZOND?

Japan bevindt zich deels in de zogeheten ‘blauwe zone’, die wereldwijd verspreid is. Mensen leven er uitzonderlijk lang en gezond. Mogelijk komt dat mede door hun dieet, dat rijk is aan verse vis, zeewier en plantaardig eten.

Met uitzondering van fermentatie wordt het eten zo weinig mogelijk bewerkt om de voedingsstoffen zo goed mogelijk te behouden. In plaats van met zout worden gerechten op smaak gebracht met sojasaus of aromatische dashi, wat de umamismaak versterkt. Vetten worden spaarzaam gebruikt. Vers en gevarieerd – zo zien Japanners hun eten graag. Jij ook? Ga dan lekker koken, veel plezier!

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief