Wat maakt Kikkoman sojasaus uniek?

Kwaliteit, betrouwbaarheid, de volle smaak en natuurlijk de bekroonde dispenser: allemaal redenen om Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus te gebruiken. Daarom waarderen zowel professionele koks als hobbykoks Kikkoman wereldwijd. Ontdek wat Kikkoman Sojasaus zo bijzonder maakt.

1.

Natuurlijke ingrediënten

Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus wordt gemaakt van vier zorgvuldig geselecteerde ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en zout. De sojabonen zijn gegarandeerd GGO-vrij.

2.

Geen kunstmatige additieven

Er zijn geen kunstmatige toevoegingen zoals smaakversterkers, kleurstoffen of bewaarmiddelen nodig om onze pure en smakelijke sojasaus te maken. We werken enkel met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten.

3.
Volledig op natuurlijke wijze gebrouwen

Kikkoman Sojasaus wordt natuurlijk gebrouwen tijdens een enkele maanden durend fermentatieproces. De smaken en aroma's ontstaan op natuurlijke wijze, zonder hulp van chemicaliën.

4.

Complexe aroma's

Tijdens het brouwproces worden ongeveer 300 verschillende aroma’s geproduceerd, zoals vanille, fruit, whisky of koffie. Samen creëren zij de kenmerkende en unieke smaak.

5.

Uitzonderlijk hoog eiwit-/stikstofgehalte

Op de Japanse markt worden sojasauzen beoordeeld volgens de Japanse landbouwnorm (JAS), op basis van het totale stikstof-/eiwitgehalte. De score van de sojasaus geeft aan hoeveel umami deze bevat. Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus bevat 10 g eiwit per 100 ml en behoort daarmee onmiskenbaar tot de categorie "Special Grade"-sojasaus.

ScoreStikstof g/100mlEiwit g/100ml
Speciale kwaliteit>1.50>9.38
Hoge kwaliteit>1.35>8.44
Standaard kwaliteit>1.20>7.50

 

6.
Volle umamismaak

De combinatie van de vijf basissmaken, zoet, zuur, zout, bitter en umami, en de subtiele balans daartussen, geeft Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus zijn heerlijke smaak. Sojasaus is bijzonder rijk aan natuurlijke umami-componenten die tijdens het brouwproces ontstaan.

7.

Heldere roodbruine kleur

De unieke kleur van Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus is het resultaat van de maillardreactie. Twee tot drie maanden na het brouwen reageren glucose en andere suikers met aminozuren tot een bruin pigment, melanoïdine genaamd, waar de sojasaus zijn prachtige kleur aan te danken heeft.

8.

Aroma, look en smaak

Een bijzonder effect: aroma en kleur intensiveren wanneer Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus wordt verhit. Bovendien heeft Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus een bijzonder effect op de geur van verse ingrediënten. Vooral vis of zeevruchten worden er rijker van als ze in sojasaus worden gemarineerd.

9.

Geproduceerd in Europa

Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus wordt in Europa volgens Europese kwaliteitsnormen geproduceerd.

Ontdek meer

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.