

Wat maakt Kikkoman sojasaus uniek?
Kwaliteit, betrouwbaarheid, de volle smaak en natuurlijk de bekroonde dispenser: allemaal redenen om Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus te gebruiken. Daarom waarderen zowel professionele koks als hobbykoks Kikkoman wereldwijd. Ontdek wat Kikkoman Sojasaus zo bijzonder maakt.

Natuurlijke ingrediënten
Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus wordt gemaakt van vier zorgvuldig geselecteerde ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en zout. De sojabonen zijn gegarandeerd GGO-vrij.

Geen kunstmatige additieven
Er zijn geen kunstmatige toevoegingen zoals smaakversterkers, kleurstoffen of bewaarmiddelen nodig om onze pure en smakelijke sojasaus te maken. We werken enkel met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten.

Complexe aroma's
Tijdens het brouwproces worden ongeveer 300 verschillende aroma’s geproduceerd, zoals vanille, fruit, whisky of koffie. Samen creëren zij de kenmerkende en unieke smaak.
Uitzonderlijk hoog eiwit-/stikstofgehalte
Op de Japanse markt worden sojasauzen beoordeeld volgens de Japanse landbouwnorm (JAS), op basis van het totale stikstof-/eiwitgehalte. De score van de sojasaus geeft aan hoeveel umami deze bevat. Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus bevat 10 g eiwit per 100 ml en behoort daarmee onmiskenbaar tot de categorie "Special Grade"-sojasaus.
Score | Stikstof g/100ml | Eiwit g/100ml |
Speciale kwaliteit | >1.50 | >9.38 |
Hoge kwaliteit | >1.35 | >8.44 |
Standaard kwaliteit | >1.20 | >7.50 |

Heldere roodbruine kleur
De unieke kleur van Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus is het resultaat van de maillardreactie. Twee tot drie maanden na het brouwen reageren glucose en andere suikers met aminozuren tot een bruin pigment, melanoïdine genaamd, waar de sojasaus zijn prachtige kleur aan te danken heeft.

Aroma, look en smaak
Een bijzonder effect: aroma en kleur intensiveren wanneer Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus wordt verhit. Bovendien heeft Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus een bijzonder effect op de geur van verse ingrediënten. Vooral vis of zeevruchten worden er rijker van als ze in sojasaus worden gemarineerd.

Geproduceerd in Europa
Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus wordt in Europa volgens Europese kwaliteitsnormen geproduceerd.
Ontdek meer