Zoutreductie - meer smaak, minder zout

Te veel zout is ongezond; dat is een feit. Excessief zoutgebruik verhoogt het risico op een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Vijf gram of een afgestreken theelepel per dag is de maximaal aanbevolen hoeveelheid volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Wilt u uw zoutinname verminderen en toch graag uw eten op smaak brengen? Met Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus is dat heel eenvoudig. Kikkoman onderzoekt al tientallen jaren de gezondheidseigenschappen van natuurlijk gebrouwen sojasaus. Het resultaat: als u sojasaus gebruikt in plaats van zout kan het zoutgehalte met gemiddeld 30 procent worden verminderd. Dit is bevestigd in een studie van Wageningen UR Food & Biobased Research.*

Behoud van smaak

In feite bevatten alle sojasauzen een grote hoeveelheid zout. Zout is een belangrijk ingrediënt van sojasaus, hoewel Japanse sauzen zoals Kikkoman meestal minder zout bevatten dan de Chinese varianten. Wanneer u sojasaus als smaakmaker gebruikt, hoeft u echter geen extra zout aan uw eten toe te voegen, waardoor uw totale zoutconsumptie niet stijgt. De eenvoudigste manier om te voorkomen dat uw maaltijden te gezouten zijn, is door de hoeveelheid sojasaus af te meten en niet uit de losse hand te gieten. 

Daarom maakt Kikkoman ook een sojasaus die 43% minder zout bevat dan de originele natuurlijk gebrouwen sojasaus. Deze sojasaus is ideaal voor wie de zoutinname wil beperken.

Umami is de sleutel

Sojasaus in plaats van zout gebruiken betekent niet dat er smaak verloren gaat. Integendeel! Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus zorgt voor een bijzonder volle smaak. Maar hoe komt het dan dat het zoutgehalte lager is door sojasaus te gebruiken? De umami-kwaliteit van Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus zorgt voor een diepere, vollere smaak. Sojasaus bevat namelijk veel natuurlijke umami en umami ondersteunt de zoutbeleving van een gerecht.

*De resultaten van de studie werden gepubliceerd onder de titel "Optimally-accepted salt reduction across cultures" (R. Shimojo et al.) in "Agro Food Industry Hi Tech", nummer 25 (3), mei/juni 2014. U kunt de volledige studie online lezen.

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief