Zoutreductie - meer smaak, minder zout
Te veel zout is ongezond; dat is een feit. Excessief zoutgebruik verhoogt het risico op een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Vijf gram of een afgestreken theelepel per dag is de maximaal aanbevolen hoeveelheid volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Wilt u uw zoutinname verminderen en toch graag uw eten op smaak brengen? Met Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus is dat heel eenvoudig. Kikkoman onderzoekt al tientallen jaren de gezondheidseigenschappen van natuurlijk gebrouwen sojasaus. Het resultaat: als u sojasaus gebruikt in plaats van zout kan het zoutgehalte met gemiddeld 30 procent worden verminderd. Dit is bevestigd in een studie van Wageningen UR Food & Biobased Research.*
Behoud van smaak
In feite bevatten alle sojasauzen een grote hoeveelheid zout. Zout is een belangrijk ingrediënt van sojasaus, hoewel Japanse sauzen zoals Kikkoman meestal minder zout bevatten dan de Chinese varianten. Wanneer u sojasaus als smaakmaker gebruikt, hoeft u echter geen extra zout aan uw eten toe te voegen, waardoor uw totale zoutconsumptie niet stijgt. De eenvoudigste manier om te voorkomen dat uw maaltijden te gezouten zijn, is door de hoeveelheid sojasaus af te meten en niet uit de losse hand te gieten.
Daarom maakt Kikkoman ook een sojasaus die 43% minder zout bevat dan de originele natuurlijk gebrouwen sojasaus. Deze sojasaus is ideaal voor wie de zoutinname wil beperken.
Ontdek meer