

Kipfilet met ponzu en garam masala
Een favoriet uit de Indiase keuken: malse kip in een pittige yoghurtmarinade met Kikkoman Ponzu Citroen en een romige saus. Rijk, behaaglijk soulfood met een vleugje garam masala.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

600 g kipfilet – 2 teentjes knoflook – 1 stuk gember, ongeveer 2 cm – 2 tl paprikapoeder – 5 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 300 g yoghurt – 1 tl cayennepeper – 2 tl garam masala
Snijd de filet in stukken. Snijd voor de marinade de knoflook en gember fijn. Meng met het paprikapoeder, Kikkoman Ponzu Citroen, yoghurt, cayennepeper en garam masala. Combineer met de kip en laat minstens 1 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de gemarineerde filet in een ovenvaste schaal en braad ongeveer 25 minuten (of bak in hete olie in een pan).
Stap 2

2 uien – 1 ½ el boter – 700 ml gezeefde tomaten (fles of blik) – 2 el tomatenpuree
Snijd de uien in blokjes en fruit ze in de gesmolten boter. Voeg de gezeefde tomaten en tomatenpuree toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
Stap 3

1 ½ el boter – 200 g room – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – Een snufje kaneelpoeder – 2 tl honing (of ahornsiroop of Kikkoman Mirin‑Stijl Zoet Koken Kruiden) – Peterselie voor de garnering
Voeg de geroosterde filet (eventueel met de marinade), de resterende boter en de room toe en verwarm kort. Breng op smaak met de Kikkoman Ponzu Citroen, kruiden en honing, garneer met de peterselie en serveer.
Tip:
Je kunt de Kikkoman Ponzu Citroen vervangen door Kikkoman Sojasaus en citroen- of limoensap. Probeer de tomatenpuree eens te vervangen door paprikapuree of ajvar voor een licht fruitige en aromatische twist.
Recept-ID 1492
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer





















