Tonijnmayo‑onigiri met kimchi of wasabi
Tonijnmayo‑onigiri met kimchi of wasabi

Tonijnmayo‑onigiri met kimchi of wasabi

5 1 beoordelingen
totale tijd 20 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Geniet van drie variaties van tonijnmayo‑onigiri, een van de favoriete vullingen van Japan. Kimchi zorgt voor de warmte, wasabi voor de pit en elke smaak past perfect bij de rijst. Probeer ze met Kikkoman Sojasaus voor een extra twist.

Ingrediënten

2 porties
60 g
tonijn uit blik (in olie)
2 el
mayonaise
20 g
Chinese koolkimchi
1 tl
wasabi (pasta)
360 g
gekookte rijst
1 
norivel
Voedingswaarde (per portie):1.327 kJ / 317 kcal
17,7 gVetten
9,8 gEiwitten
29,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

60 g tonijn uit blik (in olie) – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el mayonaise – 20 g Chinese koolkimchi – 1 tl wasabi (pasta)

Laat de tonijn uitlekken, meng met de Kikkoman Sojasaus en mayonaise en verdeel over 3 kommen. Meng één kom met 10 g tonijnmayo en de gehakte kimchi. Voeg 20 g tonijnmayo en de wasabi toe aan de tweede kom. Voeg de resterende 30 g tonijnmayo toe aan de derde kom.

Stap 2

360 g gekookte rijst – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de rijst met de Kikkoman Sojasaus.

Stap 3

Verdeel de rijst in zes gelijke porties van ongeveer 60 g. Vorm van elke portie een platte schijf, leg die op huishoudfolie en leg ongeveer 2 tl van een van de drie tonijnmayovullingen in het midden. Vorm elk schijfje voorzichtig met je handen tot een rolletje. Maak er twee van elk type en verwijder de huishoudfolie.

Stap 4

1  norivel

Halveer het norivel in de lengte en snijd in 6 gelijke stukken. Wikkel om elke onigiri een stukje nori, versier naar wens met extra nori en serveer.

Tip:

Door de rijst te kleuren met kurkumapoeder of saffraan wordt de onigiri extra aantrekkelijk.

Recept-ID 1490

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

60 g tonijn uit blik (in olie) – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el mayonaise – 20 g Chinese koolkimchi – 1 tl wasabi (pasta)

Laat de tonijn uitlekken, meng met de Kikkoman Sojasaus en mayonaise en verdeel over 3 kommen. Meng één kom met 10 g tonijnmayo en de gehakte kimchi. Voeg 20 g tonijnmayo en de wasabi toe aan de tweede kom. Voeg de resterende 30 g tonijnmayo toe aan de derde kom.

360 g gekookte rijst – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de rijst met de Kikkoman Sojasaus.

Verdeel de rijst in zes gelijke porties van ongeveer 60 g. Vorm van elke portie een platte schijf, leg die op huishoudfolie en leg ongeveer 2 tl van een van de drie tonijnmayovullingen in het midden. Vorm elk schijfje voorzichtig met je handen tot een rolletje. Maak er twee van elk type en verwijder de huishoudfolie.

1 norivel

Halveer het norivel in de lengte en snijd in 6 gelijke stukken. Wikkel om elke onigiri een stukje nori, versier naar wens met extra nori en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.