

Tonijnmayo‑onigiri met kimchi of wasabi
Geniet van drie variaties van tonijnmayo‑onigiri, een van de favoriete vullingen van Japan. Kimchi zorgt voor de warmte, wasabi voor de pit en elke smaak past perfect bij de rijst. Probeer ze met Kikkoman Sojasaus voor een extra twist.
Voorbereiding
Stap 1

60 g tonijn uit blik (in olie) – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el mayonaise – 20 g Chinese koolkimchi – 1 tl wasabi (pasta)
Laat de tonijn uitlekken, meng met de Kikkoman Sojasaus en mayonaise en verdeel over 3 kommen. Meng één kom met 10 g tonijnmayo en de gehakte kimchi. Voeg 20 g tonijnmayo en de wasabi toe aan de tweede kom. Voeg de resterende 30 g tonijnmayo toe aan de derde kom.
Stap 2

360 g gekookte rijst – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Meng de rijst met de Kikkoman Sojasaus.
Stap 3

Verdeel de rijst in zes gelijke porties van ongeveer 60 g. Vorm van elke portie een platte schijf, leg die op huishoudfolie en leg ongeveer 2 tl van een van de drie tonijnmayovullingen in het midden. Vorm elk schijfje voorzichtig met je handen tot een rolletje. Maak er twee van elk type en verwijder de huishoudfolie.
Stap 4

1 norivel
Halveer het norivel in de lengte en snijd in 6 gelijke stukken. Wikkel om elke onigiri een stukje nori, versier naar wens met extra nori en serveer.
Tip:
Door de rijst te kleuren met kurkumapoeder of saffraan wordt de onigiri extra aantrekkelijk.
Recept-ID 1490
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer