Vegan tempurasushi
Vegan tempurasushi

Vegan tempurasushi

totale tijd55 min.
30 min.voorbereidingstijd
25 min.kooktijd

Deze knapperig gefrituurde tempurarol zal zeker in de smaak vallen ‑ vooral de knapperig gegrilde paddenstoelvulling die een vleesachtige textuur heeft. De zoete sojasaus en vegan mayonaisedip maken deze vegan lekkernij helemaal af.

Ingrediënten

2 porties
150 g
rijst
210 ml
water
1 
wortel
140 g
koningsoesterzwam (of gewone oesterzwam)
20 g
aardappelzetmeel
 ¼ 
avocado
1 
norivel
3 ½ el
vegan mayonaise
500 ml
zonnebloemolie
40 g
bloem

Overig:

3 el
water

Voor de dip:

Of:

Voedingswaarde (per portie):3251 kJ / 776 kcal
35 gVetten
14,5 gEiwitten
99 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g rijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)0,13  wortel

Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst in een sauspan met het water en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer hij nog warm is met Kikkoman Smaakmaker voor Sushirijst om sushirijst te maken.

Snijd de wortel in twee dikke reepjes van 10 cm lang en 5 mm dik. Kook deze circa 5 minuten om zacht te laten worden.

Stap 2

140 g koningsoesterzwam (of gewone oesterzwam) – 20 g aardappelzetmeel – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie ¼  avocado

Snijd de koningsoesterzwam in stukjes van 1 cm en bedek ze met aardappelzetmeel. Voeg de Kikkoman Sesamolie toe aan een pan en bak ze op middelhoog vuur. Keer af en toe om tot ze knapperig zijn. Snijd de avocado in iets dikkere stukjes.

Stap 3

1  norivel – 1 el vegan mayonaise

Verspreid de sushirijst over het norivel zodat het 70% bedekt (laat circa 5 cm over aan de bovenzijde). Leg de gebakken oesterzwam, gekookte wortel en avocado in het midden op de rijst. Besprenkel met vegan mayonaise. Rol de sushi op.

Stap 4

500 ml zonnebloemolie – 40 g bloem – 2 ½ el vegan mayonnaise – 3 el water – 20 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl1 tl Kikkoman zoete Sojasaus ½ tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden

Meng in een kom 30 g bloem, 1 ½ el vegan mayonaise en 3 el water tot een glad beslag. 

Bedek de sushirolletjes met 10 g bloem, dip ze in het beslag en daarna in Kikkoman Panko. Frituur ze dan in zonnebloemolie op 170 °C.

Meng voor de dip 1 el vegan mayonaise en Kikkoman Saus voor Rijst of een combinatie van Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Mirin‑Fu Zoete Kookwijn. Snijd de sushi in 8 stukjes en leg ze op een bord. Geniet van de tempurasushi met de dip.

Je kunt ook andere soorten paddenstoelen gebruiken. 

Wil je een meer gedetailleerde instructie over het koken van sushirijst? Kijk dan op onze receptenpagina: www.kikkoman.nl/recepten/detail/sushi-rijst

Recept-ID 1414

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g rijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)0,13 wortel

Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst in een sauspan met het water en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer hij nog warm is met Kikkoman Smaakmaker voor Sushirijst om sushirijst te maken.

Snijd de wortel in twee dikke reepjes van 10 cm lang en 5 mm dik. Kook deze circa 5 minuten om zacht te laten worden.

140 g koningsoesterzwam (of gewone oesterzwam) – 20 g aardappelzetmeel – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie ¼ avocado

Snijd de koningsoesterzwam in stukjes van 1 cm en bedek ze met aardappelzetmeel. Voeg de Kikkoman Sesamolie toe aan een pan en bak ze op middelhoog vuur. Keer af en toe om tot ze knapperig zijn. Snijd de avocado in iets dikkere stukjes.

1 norivel – 1 el vegan mayonaise

Verspreid de sushirijst over het norivel zodat het 70% bedekt (laat circa 5 cm over aan de bovenzijde). Leg de gebakken oesterzwam, gekookte wortel en avocado in het midden op de rijst. Besprenkel met vegan mayonaise. Rol de sushi op.

500 ml zonnebloemolie – 40 g bloem – 2 ½ el vegan mayonnaise – 3 el water – 20 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl1 tl Kikkoman zoete Sojasaus ½ tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden

Meng in een kom 30 g bloem, 1 ½ el vegan mayonaise en 3 el water tot een glad beslag. 

Bedek de sushirolletjes met 10 g bloem, dip ze in het beslag en daarna in Kikkoman Panko. Frituur ze dan in zonnebloemolie op 170 °C.

Meng voor de dip 1 el vegan mayonaise en Kikkoman Saus voor Rijst of een combinatie van Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Mirin‑Fu Zoete Kookwijn. Snijd de sushi in 8 stukjes en leg ze op een bord. Geniet van de tempurasushi met de dip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.