Vegan kabayakisushi
Vegan kabayakisushi

Vegan kabayakisushi

totale tijd50 min.
20 min.voorbereidingstijd
30 min.kooktijd

Is deze sushi echt vegan? Het lijkt op vis, maar het is eigenlijk aubergine met een glazuur van sojasaus. Perfect voor wie thuis graag heerlijke en snel te bereiden sushi wil eten.

Ingrediënten

2 porties
150 g
sushirijst
210 ml
water
2 
aubergines
1 el
zonnebloemolie
2 el
suiker
2 el
sake (of zoete witte wijn)
1 el
water (voor de saus)
10 g
fijngehakte lente‑ui
Een beetje shichimi chilipeper of chilipoeder
Voedingswaarde (per portie):1824 kJ / 435 kcal
5,9 gVetten
10,4 gEiwitten
79,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g sushirijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)2  aubergines

Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst in een sauspan met het water en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer hij nog warm is met Kikkoman Smaakmaker voor Sushirijst om sushirijst te maken.

Verwijder de steel van de aubergines en schil ze. Wikkel de hele aubergines in magnetronfolie en verhit ze 2 minuten op 800 W (let erop dat je folie geschikt is voor de magnetron).

Stap 2

1 el zonnebloemolie

Open de aubergines als een dubbele deur en maak aan de binnenkant streepjes met een vork. Doe zonnebloemolie in een pan en bak de aubergines aan beide kanten bruin.

Stap 3

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden2 el suiker – 2 el sake (of zoete witte wijn) – 1 el water (voor de saus)

Doe Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, suiker, sake (of zoete witte wijn) en water in een sauspan en laat de aubergines hierin 5 minuten pruttelen. Haal de aubergine dan eruit en laat afkoelen. Haal daarna met keukenpapier het overtollige vocht eruit.

Stap 4

10 g fijngehakte lente‑ui – Wat shichimi chilipeper of chilipoeder

Snijd de aubergines diagonaal in stukjes en vorm kleine nigiri (balletjes sushirijst) met de rijst en aubergine. Pas de grootte naar jouw voorkeur aan.

Kook de overige saus in de pan om hem te laten indikken en giet de saus over de nigiri. Snijd de lente‑ui in kleine stukjes en sprenkel dit eroverheen. Maak het af met een vleugje shichimi chilipeper of chilipoeder.

Wil je een meer gedetailleerde instructie over het koken van sushirijst? Kijk dan op onze receptenpagina: www.kikkoman.nl/recepten/detail/sushi-rijst

Recept-ID 1412

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g sushirijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)2 aubergines

Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst in een sauspan met het water en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer hij nog warm is met Kikkoman Smaakmaker voor Sushirijst om sushirijst te maken.

Verwijder de steel van de aubergines en schil ze. Wikkel de hele aubergines in magnetronfolie en verhit ze 2 minuten op 800 W (let erop dat je folie geschikt is voor de magnetron).

1 el zonnebloemolie

Open de aubergines als een dubbele deur en maak aan de binnenkant streepjes met een vork. Doe zonnebloemolie in een pan en bak de aubergines aan beide kanten bruin.

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden2 el suiker – 2 el sake (of zoete witte wijn) – 1 el water (voor de saus)

Doe Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, suiker, sake (of zoete witte wijn) en water in een sauspan en laat de aubergines hierin 5 minuten pruttelen. Haal de aubergine dan eruit en laat afkoelen. Haal daarna met keukenpapier het overtollige vocht eruit.

10 g fijngehakte lente‑ui – Wat shichimi chilipeper of chilipoeder

Snijd de aubergines diagonaal in stukjes en vorm kleine nigiri (balletjes sushirijst) met de rijst en aubergine. Pas de grootte naar jouw voorkeur aan.

Kook de overige saus in de pan om hem te laten indikken en giet de saus over de nigiri. Snijd de lente‑ui in kleine stukjes en sprenkel dit eroverheen. Maak het af met een vleugje shichimi chilipeper of chilipoeder.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.