

Vegan kabayakisushi
Is deze sushi echt vegan? Het lijkt op vis, maar het is eigenlijk aubergine met een glazuur van sojasaus. Perfect voor wie thuis graag heerlijke en snel te bereiden sushi wil eten.
Voorbereiding
Stap 1
150 g sushirijst – 210 ml water – 3 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml) – 2 aubergines
Was de rijst 3‑4 keer en giet af. Doe de rijst in een sauspan met het water en laat 20 minuten weken voor het koken. Kook de rijst en meng wanneer hij nog warm is met Kikkoman Smaakmaker voor Sushirijst om sushirijst te maken.
Verwijder de steel van de aubergines en schil ze. Wikkel de hele aubergines in magnetronfolie en verhit ze 2 minuten op 800 W (let erop dat je folie geschikt is voor de magnetron).
Stap 2
1 el zonnebloemolie
Open de aubergines als een dubbele deur en maak aan de binnenkant streepjes met een vork. Doe zonnebloemolie in een pan en bak de aubergines aan beide kanten bruin.
Stap 3
2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 2 el suiker – 2 el sake (of zoete witte wijn) – 1 el water (voor de saus)
Doe Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, suiker, sake (of zoete witte wijn) en water in een sauspan en laat de aubergines hierin 5 minuten pruttelen. Haal de aubergine dan eruit en laat afkoelen. Haal daarna met keukenpapier het overtollige vocht eruit.
Stap 4
10 g fijngehakte lente‑ui – Wat shichimi chilipeper of chilipoeder
Snijd de aubergines diagonaal in stukjes en vorm kleine nigiri (balletjes sushirijst) met de rijst en aubergine. Pas de grootte naar jouw voorkeur aan.
Kook de overige saus in de pan om hem te laten indikken en giet de saus over de nigiri. Snijd de lente‑ui in kleine stukjes en sprenkel dit eroverheen. Maak het af met een vleugje shichimi chilipeper of chilipoeder.
Wil je een meer gedetailleerde instructie over het koken van sushirijst? Kijk dan op onze receptenpagina: www.kikkoman.nl/recepten/detail/sushi-rijst
Recept-ID 1412
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer