Pannenkoekjes van kikkererwten en courgette met korianderdip
Smakelijke, licht pittige en vullende kikkererwten-en-courgettepannenkoekjes met een verfrissende saus op basis van koriander en limoen. Een voedzaam en verrukkelijk gerecht.
Ingrediënten
Korianderdip:
Voorbereiding
Stap 1
1 courgette, ongeveer 150 g – 1 snufje zout
Rasp de courgette met een fijne rasp, doe in een zeef en bestrooi met een snufje zout. Meng en laat 15 minuten staan. Knijp vervolgens het overtollige sap eruit.
Stap 2
200 g gekookte kikkererwten (of uit blik) – ½ tl garam masala – ¼ tl Spaanse peper – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus
Pureer de kikkererwten met de kruiden en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus tot een niet al te gladde pasta.
Stap 3
1 sjalot – 1 teentje knoflook – 2 el olie – 30 g kikkererwtenmeel – 2 el water – 1 el vegan yoghurt – 1 el aardappelzetmeel
Pel de sjalot en snijd hem in blokjes. Pers de knoflook in een knoflookpers. Fruit de sjalot en knoflook aan in een eetlepel olie en doe in een kom. Voeg de gepureerde kikkererwten, de uitgelekte courgette, het kikkererwtenmeel gemengd met water, de yoghurt en het aardappelzetmeel toe. Meng tot een egale consistentie.
Stap 4
olie om in te bakken
Verhit de olie in een koekenpan en schep het beslag er in eetlepelgrote porties in. Bak tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Stap 5
100 g vegan yoghurt – 50 g vegan mayonaise – 3 el limoensap – 1 el gehakte koriander – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus
Meng alle ingrediënten voor de dip tot een egale saus.
Serveer met de bereide courgette-en-kikkererwtenpannenkoekjes.
Tip:
In plaats van kikkererwtenmeel kun je ook maïsmeel gebruiken of, als het gerecht niet glutenvrij hoeft te zijn, tarwe- of speltmeel.
Recept-ID 1221
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer