Pannenkoekjes van kikkererwten en courgette met korianderdip

totale tijd 45 min.
30 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Smakelijke, licht pittige en vullende kikkererwten-en-courgettepannenkoekjes met een verfrissende saus op basis van koriander en limoen. Een voedzaam en verrukkelijk gerecht.

Ingrediënten

2 porties
1 
courgette, ongeveer 150 g
1 snufje
zout
200 g
gekookte kikkererwten (of uit blik)
 ½ theelepel
garam masala
 ¼ theelepel
Spaanse peper
1 
sjalot
1 
teentje knoflook
2 eetlepels
olie
30 g
kikkererwtenmeel
2 eetlepels
water
1 eetlepel
vegan yoghurt
1 eetlepel
aardappelzetmeel
olie om in te bakken

Korianderdip:

100 g
vegan yoghurt
50 g
vegan mayonaise
3 eetlepels
limoensap
1 eetlepel
gehakte koriander
Voedingswaarde (per portie): 1340 kJ  /  320 kcal
13 g Vetten
12 g Eiwitten
32 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  courgette, ongeveer 150 g – 1 snufje zout

Rasp de courgette met een fijne rasp, doe in een zeef en bestrooi met een snufje zout. Meng en laat 15 minuten staan. Knijp vervolgens het overtollige sap eruit.

Stap 2

200 g gekookte kikkererwten (of uit blik) –  ½ theelepel garam masala –  ¼ theelepel Spaanse peper –  ½ eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Pureer de kikkererwten met de kruiden en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus tot een niet al te gladde pasta.

Stap 3

1  sjalot – 1  teentje knoflook – 2 eetlepels olie – 30 g kikkererwtenmeel – 2 eetlepels water – 1 eetlepel vegan yoghurt – 1 eetlepel aardappelzetmeel

Pel de sjalot en snijd hem in blokjes. Pers de knoflook in een knoflookpers. Fruit de sjalot en knoflook aan in een eetlepel olie en doe in een kom. Voeg de gepureerde kikkererwten, de uitgelekte courgette, het kikkererwtenmeel gemengd met water, de yoghurt en het aardappelzetmeel toe. Meng tot een egale consistentie.

Stap 4

olie om in te bakken

Verhit de olie in een koekenpan en schep het beslag er in eetlepelgrote porties in. Bak tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Stap 5

100 g vegan yoghurt – 50 g vegan mayonaise – 3 eetlepels limoensap – 1 eetlepel gehakte koriander – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Meng alle ingrediënten voor de dip tot een egale saus. 
 
Serveer met de bereide courgette-en-kikkererwtenpannenkoekjes.

Tip:

In plaats van kikkererwtenmeel kun je ook maïsmeel gebruiken of, als het gerecht niet glutenvrij hoeft te zijn, tarwe- of speltmeel.

Recept-ID 1221

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1  courgette, ongeveer 150 g – 1 snufje zout

Rasp de courgette met een fijne rasp, doe in een zeef en bestrooi met een snufje zout. Meng en laat 15 minuten staan. Knijp vervolgens het overtollige sap eruit.

200 g gekookte kikkererwten (of uit blik) –  ½ theelepel garam masala –  ¼ theelepel Spaanse peper –  ½ eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Pureer de kikkererwten met de kruiden en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus tot een niet al te gladde pasta.

1  sjalot – 1  teentje knoflook – 2 eetlepels olie – 30 g kikkererwtenmeel – 2 eetlepels water – 1 eetlepel vegan yoghurt – 1 eetlepel aardappelzetmeel

Pel de sjalot en snijd hem in blokjes. Pers de knoflook in een knoflookpers. Fruit de sjalot en knoflook aan in een eetlepel olie en doe in een kom. Voeg de gepureerde kikkererwten, de uitgelekte courgette, het kikkererwtenmeel gemengd met water, de yoghurt en het aardappelzetmeel toe. Meng tot een egale consistentie.

olie om in te bakken

Verhit de olie in een koekenpan en schep het beslag er in eetlepelgrote porties in. Bak tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

100 g vegan yoghurt – 50 g vegan mayonaise – 3 eetlepels limoensap – 1 eetlepel gehakte koriander – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Meng alle ingrediënten voor de dip tot een egale saus. 
 
Serveer met de bereide courgette-en-kikkererwtenpannenkoekjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.